Hea toidu kodu

Kuldsed kõrvitsapannkoogid

Kõrvits. Seda on üldiselt alati liiga palju korraga, sest kõrvitsad lihtsalt on jube suured. Minu lahendus on alati see, et teen kogu kõrvitsast korraga püree (küpsetan ahjus ning siis pressin katki) ning säilitan seda sügavkülmas. Kui nüüd väga aus olla, siis nende pannkookide sees on samuti kasutatud sügavkülmast pärit kõrvitsat, mis seal juba eelmisest aastast alates ootab. Eelmise aasta kõrvitsapüreega on mul selleks korraks nüüd kõik ja võib varsti mõne selle aasta piraka kõrvitsa lahti lõigata.

Õnneks kasutusvõimalusi on kõrvitsal ohtralt, sest see mahedamaitseline tegelane sobib hästi nii koogi, risoto, pesto või hoopis salati sisse. Supi sisse muidugi ka ja kõrvitsasupp on mul iga kord oma nägu vastavalt sellele mida veel parasjagu kodus olemas on, aga kirja on saanud üks kookospiimaga variant ja teine hoopis sulatatud juustuga.

Tänane retsept on hoopis pannkookide oma ja olen neid sel nädalal juba kolm korda hommikusöögiks küpsetanud – imeilusad kollased, soojad, maitsvad ja saavad ülimalt kiiresti valmis. Vahel olen taignasse tibakese juustu sisse riivinud, vahel erinevaid ürte ja tšillit – kõik versioonid on head ja ei oskagi üht teisele lisada, seega panen kirja ainult baasretsepti ning jätan muu hea kraami lisamise igaühe enda otsustada.

Pannkookide juurde meeldib mulle nautida küpset avokaadot ning tomateid (pildil olevad kusjuures veel minu enda aiast pärit ja paar tükki on mul veel korjata võimalik. Keset novembrikuud – lihtsalt imeline!) aga kindlasti sobib siia juurde ka näiteks suitsukala või kodujuust. Jällegi igaühele oma ja kuna pannkoogid ise on maheda maitsega, siis sobivad need väga paljude muude maitsetega hästi kokku.

Kuldsed kõrvitsapannkoogid

Ette valmistamiseks5 min
Keetmiseks-küpsetamiseks10 min
Aeg kokku15 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 150 g kõrvitsapüreed pigista nii palju vett välja, kui võimalik
  • 2 muna palun kasuta vabalt peetud kanadelt pärit mune
  • 50 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Soola
  • Õli praadimiseks

Vabatahtlikud lisad maitse andmiseks

  • Peenelt riivitud parmesan
  • Tšilli
  • Roheline sibul
  • Koriander
  • Kõrvitsaseemned

Kuidas?

  • Sega kõrvitsapüree hulka munad, seejärel jahu, küpsetuspulber ning sool.
  • Kui soovid kasutada mõnda lisandit, siis sega ka need taigna sisse.
  • Küpseta väheses õlis keskmisel kuumusel krõbedad koogid. Selleks kulub mõlemalt poolt paar minutit.
  • Naudi kohe!

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>