Hea toidu kodu

Punase kapsa ja kartuli kotletid

Teate mul ei ole ausalt öeldes ühtki väga head vabandust, miks retseptid siia blogisse viimasel ajal nii harva jõuavad. Asi ei ole kindlasti selles, et ma süüa ei teeks – teen küll. Asi ei ole ka selles, et ma pilte teha ei jõuaks – jõuan küll ja kindlasti vähemalt 10 ülespildistatud toitu on üles kirjutamist ja jagamist ootamas, aga kuidagi lihtsalt ei ole suurt tahtmist vabast ajast arvutit vaadata, kui suure osa tööpäevast niikuinii kohustuslikus korras ekraani vaatan. Lisaks olen ma endale iganädalaselt 18 joogatundi organiseerinud ja kõige selle kõrvalt tegelikult seda päris vaba aega nüüd väga palju ei olegi.

Küll aga määrati mind nüüd moodsalt eneseisolatsiooni ehk siis kodust väljas trennidega on mõneks ajaks paus. Ma olen täiesti terve ja rõõmus, seega muretseda ei ole tarvis ja olen üsna kindel, et test, mille reedel annan saab negatiivne olema, aga parem karta kui kahetseda – olen Terviseametiga täiesti päri! Novot, ja sellega seoses on mul nüüd vaba aega ka korraks natuke rohkem ja siit kohe tulebki üle pika aja üks retseptike. Kotletid ise valmisid vähemalt kuu aega tagasi, aga retsept on üsna hooajavaba ning pigem sobibki isegi natuke jahedamate ilmadega.

Lisaks kapsale ja kartulitele on siin suurimateks maitseandjateks indiapärased vürtsid, mis alati sellise mõnusa sooja tunde tekitavad. Lisaks on nii kurkum kui ka ingver ülimalt tervislikud ning aitavad immuunsüsteemi tugevana hoida, seega praegusesse perioodi üks ülimalt sobiv retsept.

Kartsin alguses korraks, et äkki ei püsi need ilma muna lisamata praadides koos, aga see kartus oli täiesti asjatu – kikerhernejahu ja kartul üheskoos annavad väga hästi koos püsiva massi ja tegelikult oleks kapsast siia isegi rohkem sisse mahtunud (mul lihtsalt rohkem ei olnud). Kapsa võib kindlasti asendada ka kõikvõimalike muude köögiviljadega – kindlasti sobivad hästi porgandid, aga miks mitte ka brokoli, porrulauk või kõigi nende värviliste köögiviljade segu – mida rohkem värve toidus on, seda tervislikum see mulle alati tundub!

Kotlettide tarbimisest rääkides – ütlen täitsa ausalt, sel korral sõin neid otse pannilt ilma ühegi lisandita ja need, mis järgi jäid said söödud jällegi otse külmkapist ilma ühegi lisandita. Kes selline käigu pealt sööja ei ole ja suudab normaalselt laua taha maha istuda, siis kohe päris kindlasti sobib siia kõrvale mõni värske salat või siis võib need hoopis koos mõne hea kastmega burgerisaia vahele sättida. Ja kui suurte kotlettide asemel hoopis väikesed pallikesed veeretada, siis sobib neid hästi ka suupistena pakkuda, sest tõepoolest on need ka jahtununa väga mõnusad.

Punase kapsa ja kartuli kotletid

Ette valmistamiseks10 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min
Aeg kokku25 min
Portsjoneid: 4

Vaja läheb

  • 200 g punast kapsast riivitud
  • 300 g keedetud kartulit
  • 1 suurem sibul peenelt hakitud
  • 60 g kikerhernejahu
  • 0.5 tl kurkumit jahvatatud
  • 1 tl vürtsköömneid jahvatatud
  • 0.5 tl ingverit jahvatatud
  • Maitse järgi soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Kuidas?

  • Tambi keedetud kartul puruks. Mina kasutasin omaenda väikeseid käsi, aga võid loomulikult kasutada ka pudrunuia või mõnda muud sulle sobivat meetodit. Täitsa püreed pole tarvis teha ja mõned väikesed tükid on igati okei.
  • Lisa kartulite juurde kapsas, sibul, kikerhernejahu ning maitseained. Sega ühtlaseks.
  • Kuumuta pannil pisut õli ning prae selles kõigepealt ainul teelusikatäis kotletitainast mõlemalt poolt krõbedaks. Maitse ja otsusta, kas tahad äkki taignale veel miskit lisada.
  • Kui taignaga rahul oled, siis vormi käte vahel mõnusad pätsikesed ning prae need mõlemalt poolt kenasti kuldseks.
  • Kotletid sobivad hästi kohe soojalt söömiseks, aga on ka jahtununa väga mõnusad.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>