Go Back

Punase kapsa ja kartuli kotletid

Ette valmistamiseks10 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min
Aeg kokku25 min
Portsjoneid: 4

Vaja läheb

  • 200 g punast kapsast riivitud
  • 300 g keedetud kartulit
  • 1 suurem sibul peenelt hakitud
  • 60 g kikerhernejahu
  • 0.5 tl kurkumit jahvatatud
  • 1 tl vürtsköömneid jahvatatud
  • 0.5 tl ingverit jahvatatud
  • Maitse järgi soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Kuidas?

  • Tambi keedetud kartul puruks. Mina kasutasin omaenda väikeseid käsi, aga võid loomulikult kasutada ka pudrunuia või mõnda muud sulle sobivat meetodit. Täitsa püreed pole tarvis teha ja mõned väikesed tükid on igati okei.
  • Lisa kartulite juurde kapsas, sibul, kikerhernejahu ning maitseained. Sega ühtlaseks.
  • Kuumuta pannil pisut õli ning prae selles kõigepealt ainul teelusikatäis kotletitainast mõlemalt poolt krõbedaks. Maitse ja otsusta, kas tahad äkki taignale veel miskit lisada.
  • Kui taignaga rahul oled, siis vormi käte vahel mõnusad pätsikesed ning prae need mõlemalt poolt kenasti kuldseks.
  • Kotletid sobivad hästi kohe soojalt söömiseks, aga on ka jahtununa väga mõnusad.