Hea toidu kodu

Suvine lillkapsa-kalasupp

Supp | 17. juuni 2019 | By

Mul ei ole absoluutselt mitte ühtki head vabandust, miks ma siia juba tükk aega ühtki retsepti kirja pole pannud. Ei saa öelda, et ma ei sööks või süüa ei teeks. Teen ikka küll ja söön ikka ka küll. Aga selliseid tavalisi asju. Mis ma ikka värskete keedetud kartulite ja lehtsalati-hapukoorekastme retsepti või lihtsaid salateid üles kirjutan – neid oskavad ju kõik ise ka teha! Ja just selliseid lihtsaid asju ma viimasel ajal kõige rohkem söönud olengi.

Hommikuks tavaliselt smuutikauss sellest, mis parasjagu olemas on ja söömist ootab – peale toortatramüslit ja värskeid marju lisaks. Lõunaks enamasti värsked marjad ja ohtralt salatit ning õhtuks jälle mõni salatiline või muidu kiiresti kokku visatud toit. Eriti äge on see, et päris palju salatimaterjali saan juba oma terrassiaiast korjata – lehtsalatit, ohtralt basiilikut, piparmünti, rediseid ning tatsoid olen juba mitu nädalat söönud ja varsti loodetavasti saab ka ube-herneid ja maasikaid. Ja eriti uhke olen oma suvikõrvitsate üle, mis iga päevaga aina suuremaks paisuvad ning ma arvan, et juba järgmisel nädalal saan esimesed juba ära korjata.

Tänase retsepti juurde jõudes – kui superaus olla, siis ega ka see ka midagi ülierilist ei ole, aga kuna ma ise pole varem kunagi selle peale tulnud, et lillkapsast ja lõhet supis kokku sättida ja tuleb välja, et see toimib ülihästi, siis tundus kirja panemist väärt. Puljong on mul ise keedetud, aga kindlasti sobib ka FoodStudio kalapuljong – siis tuleb ainult kalaline supile fileena lisada. Mulle endale meeldib lihtsalt kalu tervena osta – viskan pea ning luud järjest muudkui sügavkülma ning kui paras ports koos on, siis saavadki koos maitsetaimedega puljongiks – põhimõtteliselt terve potitäis suppi tasuta käes ja liha saab ka minu vähemalt minu hinnangul supi jaoks piisavalt. Ega ma ülihoolikalt muidugi ei fileeri ka 🙂

Suvine lillkapsa-kalasupp
Portsjoneid: 5
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
40 min
Keetmise-küpsetamise aeg
40 min
Vaja läheb:
  1. 1 suur või 2 väiksemat sibulat
  2. 2 sellerivart
  3. 1 tšilli
  4. Suts võid
  5. 1,5 l kalapuljongit
  6. 375 g luudelt puhastatud kalaliha (ei pea paanikasse sattuba, kui sutsu rohkem või vähem on - võta kõik, mis puljongikeetmisel kontidelt kätte saad)
  7. 160 g kookospiima
  8. Soola-pipart
  9. 1 laimi mahl
  10. Serveerimiseks veel tšillit, koriandrit ja tilli
Juhtnöörid
  1. Haki sibul, seller ja tšilli ning kuumuta neidpotipõhjas 6-7 minutit või sees koos vähekese soolaga kuni sibul on kergelt klaasjas.
  2. Kalla peale puljong, lase keema tõusta, keera siis kuumus maha ning jäta supike 15 minutiks podisema.
  3. Vahepeal haki lillkapsas ampsusuurusteks tükkideks. Kui sibul-seller pehmed, siis lisa lillkapsas supile ning lase veel 5 minutit keeda.
  4. Seejärel lisa supile ka kalaliha ning kookospiim. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.
  5. Lase keema tõusta, maitse, kas kõik on balansis ning vajadusel lisa veel sutsuke soola või laimi või pipart või tšillit.
  6. Serveerimisel kuhja üle ürtidega.
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>