Halloumi ja basiilikuga arbuusisalat
Ilusat suve algust kõigile! Mul on tunne küll selline, et suvi on juba tükk aega käes olnud, sest ilmadega on väga vedanud ja päikse käes veedetud tunde on juba päris palju kogunenud. Selliste ilmade üle ei kurda mina küll üldse ja veedan iga võimaliku hetke õues.
Salati juurde nüüd! Ma usun, et salatiretseptid kuluvad suvesse alati ära ja kuigi mul siin blogis juba mõned arbuusiga salatite retseptid on (siin üks eriti lihtne ruuduline ja siin üks fetaga variant), siis ei saa ka sel suvel ilma uue arbuusisalati retseptita :).
Sel korral oli arbuusile täienduseks kasutuses mõnusalt soolakas praetud halloumi juust ning maitseandjaks ohtralt isekasvatatud vürtsbasiilikut. No ikka päriselt ohtralt, salatilehtede asemel ja minu jaoks just basiilik selle salati üheks mõnusaks tervikuks siduski. Röstitud seemneid, punast sibulat, värsket kurki juurde ja saigi jälle valmis mõnus ja superlihtne salat, mis täiesti iseseisva toidukorrana sobib, aga muidugi võib seda ka mõne jaanipäevase grillitud liha kõrvale nautida. Soovitakski täna õhtul taldrikule kõigepealt ohtralt salatit kuhjata ja siis alles siia lisaks grillitud lihakraami nautida. Ei ole vaja ühe õhtuga oma poole aasta lihanormi täis süüa – ega see ka pärast jaanipäeva otsa ei saa 🙂
- Peotäis kõrvitsaseemneid
- 200 g halloumit
- Veerand väiksemast arbuusist
- Pool punast sibulat
- 1 lühike kurk
- Mõned redised
- Korralik peotäis basiilikut (mul oli vürtsbasiilik)
- 0,5 sidruni mahl
- 1 spl palsamiäädikat
- 3 spl oliiviõli
- Soola-pipart
- Rösti kuival pannil kõrvitsaseemneid kuni need prõksuma hakkavad. Tõsta kõrvale jahtuma.
- Samal pannil kuumuta tilgake õli ning prae selles umbes 8 mm paksuseks lõigatud halloumiviilud mõlemalt poolt krõbedaks.
- Samal ajal kui pannil röstid-praed valmista ette ülejäänud salat.
- Viiluta sibul õhukeselt, pigista üle sidrunimahlaga, masseri kätega kergelt läbi ning jäta ootama.
- Viiluta kurk ning redised ja kuubista arbuus, korja basiilikult lehed.
- Tõsta kõik salatikomponendid kaussi, maitsesta soola ja pipraga ning kalla otse samasse kaussi ka palsamiäädikas ning oliiviõli - sega kõik omavahel õrnalt kokku.
- Tõsta juustuviilud salatile ning oledki söömiseks valmis!
Ole esimene, kes kommenteerib