Supermaitsev salat rebitud sea, tomatite ja quacamolega
See salat on täielik maitsete harmoonia, minu jaoks see konkreetne siga, quacamole ja tomatid täiendavad üksteist nii imeliselt, et midagi maitsvamat on lausa keeruline ette kujutada. Salati kohta kokkuvõttes võiks öelda lausa “sigahea” (väike seahuumor ikka kulub ära ju – ma nii harva söön liha, et peab juhuse ära kasutama) :).
Tegelikult muidugi iga asi, mille juurde quacamolet serveeritakse on juba minu silmas võitja – eriti juhul, kui õnnestub saada päriselt küpseid avokaadosid. Nagu päriselt, härra elukaaslane ütlesi just, et ta pole mind tükk aega nii rõõmsana näinud, kui pärast nende avokaadode pooleks lõikamist. Aga need olid päriselt nii-nii ilusad, no sellised, mille saab oma käte vahel lihtsalt koore seest välja pigistada ja samas pole need veel kolepruunid. Oeh. Küpsed avokaadod teevad mind rõõmsaks küll!
No igal juhul – tehke salatit! Pange rohelist kraami pigem rohkem ja liha on lihtsalt lisapreemiaks – pea kilosest seakõhust olen ma tänaseks juba 3 korda süüa saanud, oma mõistes koonerdanud ei ole ja nii umbes pool on veel alles, eks tulevik näitab, millise sea-toidu homne toob!
- Umbes 300 g rebitud sealiha
- 300 g kirsstomateid, kui võimalik, siis erinevat värvi
- Korralik hunnik frillis salatit
- Peotäis rebitud koriandrilehti
- 2 küpset avokaadot
- 1 laimi mahl
- 1 punane chilli
- 1 väike sibul
- Soola
- Juhul, kui su siga külmkapis kasutamist ootab, siis lase sel toatemperatuurile soojeneda või soojenda lausa ahjus leige temperatuurini - jääkülm siga ei ole üldse nii hea, kui pisut soojem, usu mind!
- Quacamole jaoks purusta avokaado viljaliha kahvliga üsna ühtlaseks massiks.
- Haki sibul ning tšilli peenelt, lisa avokaadole koos soola ning laimimahlaga - sega ühtlaseks.
- Serveerimiseks kuhja taldrikud suupäraseks rebitud salatilehti täis, lisa poolitatud kirsstomatid.
- Seejärel jaota taldrikutele liha ning selle peale omakorda quacamole ja ohtralt koriandrit.
Ole esimene, kes kommenteerib