Hea toidu kodu

Viimase hetke pühadelaua – kiirabi

Pühad ongi põhimõtteliselt käes ja sellega seoses ka aasta peaaegu läbi. Jällegi väga tore aasta täis väga põnevaid tegemisi lausa sellises koguses, et puhata justkui enam ei oskagi. Just praegu

Loe edasi

Tervislik kohupiimakook vaarika-õunakastmega

Nagu nii mõnigi teist juba teab, siis teen päris tööna (lisaks jooga õpetamisele ja siin selle retseptinurga pidamisele) turundust sellisele toredale ettevõttele nagu Fitlap. Ja selle kaudu puutun kokku paljude

Loe edasi

Kerge krevetisalat fenkoli ja kreeka pähklitega

See retsept sai inspiratsiooni veidral kombel hoopis oliiviõlist. Tellin juba mitu aastat kõik oma oliiviõli ühelt toredalt Eesti naiselt, kes ise Itaaliast õlivärskelt pressitud oliiviõli Eestisse toob ning sain just

Loe edasi

Mõnusad mifu-nuudlid

Ma eeldan, et esimene küsimus tänast pealkirja lugedes on tõenäoliselt “A mis see mifu on?”  Mina ka alles mõned nädalad ei teadnud, aga nüüd tean ja mul on täitsa hea

Loe edasi

Soe lehtkapsa-kikerhernesalat

Tuleb tunnistada, et minu lehtkapsalembus kasvab pidevalt. Mõnusalt tsitrusemahla ja hea oliiviõliga läbi masseeritud tavaline salat, ahjus krõbedaks küpsetatud krõpsud või soe salat – tooge aga ette ja kõik saavad

Loe edasi

Bolognese-laadne kaste härkisest

Härkis on järjekordne soomlaste leiutis taimsest proteiinist. Peab tunnistama, et nii rebitud kaer, härkis kui ka muru on kõik kokkuvõttes minusugusele mittespetsialistile oma olemuselt üsna sarnased. Üsna neutraalse maitsega ja

Loe edasi

Multifunktsionaalne tervislik kõrvitsapesto

Kõrvitsaga on minu arvates maailmas ainult üks mure – kui teda on, siis kipub seda alati liiga palju olema. Tegemist on ülimõnusa köögiviljaga, millest saab teha igasugu põnevaid asju, aga

Loe edasi

Läätse-kinoakotletid mõnusa salatiga

Kuna paari kuu pärast ootab mind ees kolimine, siis hetkel on mul käimas projekt sööme-kõik-toidu-kodust-ära. Kuivainete ja muu ümber kolimine tundub tüütu ja pealegi on niikuinii aeg-ajalt selline kappide tühjendamine

Loe edasi

Rebitud kaera burks kõige hea ja paremaga

Olete kuulnud sellisest asjast nagu rebitud kaer? Inglise keeles “pulled oats”, soome keeles “nyhtökaura”. Just soomlased selle asjanduse välja mõelnud ongi, sest liha mittesööjaid on põhjanaabrite juures kuhjaga, aga sojatoodetest ei

Loe edasi

Veise välisfilee porgandi-koriandrisalatiga

Ma tegin kunagi seda blogi alustades kategooriad “Taimetoit” ja “Vegan”. Neid kategooriaid olen saanud täiendada ikka peaaegu iganädalaselt. Ilmselt tegelikult oleksin võinud teha hoopis kategooriad “Liha” ja “Kala”, sest need jõuavad

Loe edasi