Maailma lihtsaimad kahe-koostisosa kommid (vegan)
Mul mõned kommide retseptid siin blogis juba on, aga päris nii lihtsaid vist ei olegi. Ja kuigi ma kõiki oma komme korraga proovinud ei ole ja mälu järgi on neid keeruline objektiivselt ritta sättida, siis ikkagi mulle tundub hetke seisuga, et need on ühed maitsvaimad, mida mul valmis keerutada on õnnestunud. Pluss on need minu kriteeriumite järgi ka tervislikud. Pluss läheb nende tegemiseks põhimõtteliselt vaja vaid kaht koostisosa. No ja siis veel midagi, mille sees neid rullida, ehk siis maksimaalselt kolme.
Need kaks üübersalajast ja tervislikku koostisosa on tume šokolaad (vähemalt 80% oleks hea, aga Bitter ajab ka asja ära) ja küps avokaado. Tegelikult just kodus viimase vindi peal olev avokaado inspireeriski mind selleks retseptiks. Teate küll ju seda avokaadole iseloomulikku omadust, et see vajab alati kodus pisut järelvalmimist ja siis tuleb eriti õigel hetkel vili ära kasutada, sest järgmisel hetkel on see juba käest läinud. See õige hetke ära tabamine vajab muidugi aastaid harjutamist, aga mul on see juba enam-vähem käpas 🙂
Igatahes – tehke komme! Väga mõnusad saavad, mitte üleliia magusad ja suurema kõhutäie lõpetuseks just paras väike magus amps.
- 120 g tumedat šokolaadi (vähemalt 80% oleks hea)
- 200 g küpset avokaadot (puhastatud)
- Suts soola
- Katteks kakaopulbrit, purustatud pähkleid, kookoshelbeid või sulatatud tumedat šokolaadi
- Sulata šokolaad vesivannik (kindlasti hoolitse selle eest, et šoksi sisse veeauru ei satuks)
- Kui šoks sulanud, siis lisa sellele avokaado ning suts soola ja püreesta kõik ühtlaseks massiks.
- Lase segul täielikult jahtuda, ning hoia vähamlt tund aega külmkapis.
- Seejärel vormi segust käte abil väikesed kuulikesed ning rulli neid endale meeldivad kattepudis või siis glasuuri sulašokolaadiga.
- Hoia komme külmkapis ning püüa need nädala jooksul ära süüa (kuigi väga kahtlane, kas neid nii kauaks jätkub).
Ülle
4. juuli 2019
Ilmselt saaks neid teha šokolaadi aselel ka toorkakao pulbrist ja kakaovõist+kookosõlist. Keeruline on maapoest leida palmiõlivaba gluteeni ja piimata šokolaadi, seetõttu hoian kodus pidevalt toorainete varu.
kadri
4. juuli 2019
Jaa, kindlasti saab teha! Kogustega peab sutsu katsetama ainult 😉