Hea toidu kodu

Nuudlid shitaake seente ja kookose-miso kastmega

Pearoog, Vegan | 1. märts 2019 | By

Kuigi päike käib juba väga mõnusalt kõrgelt – isegi nii vara kui hommikul seitsme paiku trenni minnes on juba valge ja märts on minu mõtetes alati kevadkuu (jajah, ma tean, et tegelikult on kevade alguseni veel jupp maad aega), siis seenehooajaeg on paraku siiski veel päris kaugel. Sügavkülma puravikuvarud on mul ka juba kõik ära söödud. Aga see ei tähenda õnneks üldse seda, et ilma seenteta elama peaks!

Šampinjonid on niikuinii pidevalt ka kõige väiksemate poodide lettidel olemas, ka austerservikud ei ole enam ammu uudiseks aga päris paljudest poodidest võib leida ka värskeid shitaake seeni. Kasvatatakse neid siinsamas Eestis ja tegemist on ülimalt maitsvate tegelastega.

Kuna tootja müüb ka ise seente kasvatamise stardipaketti, millega väidetavalt nädalakesega endale seened kodus “valmis kasvatada” saab ja mulle teadupärast väga meeldib kasvatada igasuguseid asju, siis ma ei välista, et varsti saab siit blogist ka seente kasvatamise kohta lugeda 🙂 Tundub igatahes ülimalt põnev!

Nendest seenekestest valmis mul eile esimese asjana igatahes üks mõnus kausitäis koos nuudlite, brokkoli, spinati ja supermaitsva kookose-miso kastmega. Ja see sai lausa nii hea, et läheb täna jälle kordamisele! Seda minuga just väga tihti ei juhtu, et mitu päeva järjest sama toitu kokata tahaks. Aga siis kui kausitäie toidu tegemise peale nii umbes 15 minutit kulub ja toit seejuures megamaitsev on, siis pole küll ühtki põhjust seda mitte mitu päeva järjest nautida!

Nuudlid shitaake seente ja kookose-miso kastmega
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 150 g värskeid shitaake seeni
  2. 1 väiksem brokoli
  3. Paar peotäit spinatit
  4. Poole sidruni mahl
  5. 100 g nuudleid
  6. 1 porgand
  7. Paar vart rohelist sibulat
  8. 2 dl kookospiima
  9. 3 tl misopastat
  10. Suts soola
  11. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Viiluta seened ning prae pannil tilga õliga mõnusalt krõbedaks ning maitsesta soolaga.
  2. Samal ajal aja keema suur pott vett ning tükelda brokoli õisikutesks.
  3. Kui vesi keeb, siis sura sinna sisse mõnuga soola ning viska brokoli sinna mõneks minutiks keema kuni see on sulle sobivalt pehme. Mulle meeldib pigem krõmps.
  4. Vahepeal tõsta seened pannilt kõrvale ning viska pannile asemele spinat. Lase sel minutike närtsida, siis maitsesta soola ning sidrunimahlaga ning tõsta ka see kõrvale.
  5. Vahepeal kontrolli brokolit ning kui see valmis, siis tõsta see veest välja ning viska potti asemele nuudlid ning keeda neid 1 minut pakil antud ajast vähem.
  6. Pannile viska järgmisena kookospiim ning misopasta, sega see ühtlaseks ning maitsesta soolaga. Kui soovid vedelamat kastet, siis tõsta vahepeal kõrval podisevast potist detsiliiter vett pannile.
  7. Porgand ning roheline sibul viiluta õhukeselt.
  8. Ja nüüd ei olegi jäänud muud, kui tõsta nuudlid kaussi, kuhja sinna peale seened, brokoli, spinat, porgand ja roheline sibul, vala kõik kastmega üle ning ära söömisega kaua oota.
Märkused
  1. Kogustega ei pea loomulikult näpuga järge ajama ning ka koostisosasid võid vabalt enda maitse või külmkapi sisu järgi muuta.
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>