Hea toidu kodu

Lihtsad kreveti-avokaado suupisted, millega kõik ahhetama paned!

Eelroog, Eriti lihtne, Suupiste | 30. dets. 2016 | By

Jõuan enne aasta lõppu veel ühe retsepti üles panna ja igaüks jõuab selle veel soovi korral ka aastavahetuse lauale valmis meisterdada.

Täitsa uskumatu, et kolme kuu jooksul, mil ma seda blogi kirjutanud olen, olen jõudnud üles kirjutada umbes 50 retsepti ja aadressi kahvliga.ee on külastatud peaaegu 13 000 korda. Kõige populaarsemateks retseptideks osutusid trühvlid toorjuustuga, ilma pärmita pita saiad ja see banaanikook. Ja üllatavalt populaarne oli ka eksperiment, mille raames nädal aega toitu ostmata hakkama sain (ja oleks vajadusel veel kuu aega edasi hakkama saanud). Ma loodan, et vähemalt mõned kilod toitu jäid tänu minule ära viskamata.

Aitäh kõigile lugejatele, igaüks teist teeb kirjutamise palju põnevamaks!

img_20161228_134652

Aga tagasi retsepti juurde, sest sellest ma siin ju kirjutama hakkasin. See on üks täpselt selline suupiste, mis valmib imelihtsalt, aga jätab külalistele sellise mulje, et oled ikka korralikult vaeva näinud. Selle ampsu staar on kindlasti krevett, aga kõige rohkem kõneainet annab tõenäoliselt riisipaberist krõps. Neid on ülilihtne teha ja nende juures on eriti hea see, et saab ära kasutada neid riisipabereid, mis mingil põhjusel pragunenud on. Teate ju juba küll, et mulle toidu ära viskamine üldse ei meeldi ja kõik tuleb lõpuni ära kasutada 🙂 Ja loomulikult maitseb see suupiste lihtsalt imeliselt, nagu avokaado ja krevettide maitsekooslus alati.

Ära neid ainult väga varakult valmis tee, sest riisipaber pehmeneb avokaado niiskuses kiiresti. Maitse sellest ei muutu ning jääb endiselt heaks, aga riisipaberi krõmps tekstuur annab sellele ampsule palju juurde ja teeb söömise mugavamaks. Püüan ise aastavahetuse peo suupistete eluiga pisut pikendada nii, et panen avokaadokreemi ja riisipaberi vahele ühe tükikese salatilehte, homme saan kommenteerida, et kuidas see toimis 🙂

Lihtsad kreveti -avokaado suupisted
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 5 lehte riisipaberit
  2. Praadimiseks õli
  3. 20 hiidkrevetti
  4. 1 laimi mahl
  5. 1 suur küps avokaado
  6. 1 peeneks hakitud punane tšilli
  7. Soola
  8. Serveerimiseks koriandrit ja peeneks hakitud punast sibulat
Juhtnöörid
  1. Kuumuta panni põhjas korralik kiht (ca 1 cm) õli.
  2. Samal ajal murra riisipaberid neljaks tükiks. Kui õli kuum, siis kuumuta selles riisipaberi tükke (korraga üks kiht pannil) kuni need on puhvi paisunud ja kergelt kumeraks küpsenud. See käib kiiresti, ära pilku pannilt keera.
  3. Pane riisipaberi tükikesed (mis küll enam paberit ei meenuta) köögipaberile nõrguma.
  4. Prae samal pannil kiirelt läbi ka krevetid, lisa neile soola ning pigista neile mahl umbes veerandist laimist. Küpsetamise aeg sõltub kreveti suurusest, aga orientiiriks võiks võtta umbes minuti.
  5. Puhasta avokaado seemnest ning koortest ning püreeri koos ülejäänud laimimahla ja veidikese soolaga saumikseriga ühtlaseks, sega juurde tšilli.
  6. Serveerimiseks aseta igale riisipaberi tükile pisut avokaadokreemi, aseta sellele krevett ning lisa maitse järgi punast sibulat ja koriandrileheke.
Märkused
  1. * Selles retseptis saab edukalt ära kasutada mingil põhjusel katki läinud riisipabereid, mille sisse korralikke kevadrulle keerata ei saa.
  2. * Tükk aega ette neid suupisteid kahjuks teha ei saa, sest riisipaberist krõps muutub avokaadokreemi niiskuses pehmeks.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Anonüümne
    23. veebr. 2017

    Tere! Proovisin teha neid suupisteid, aga minu riisipaber ei paisunud selliseks valgeks ja paksuks. Mis ma. võisin valesti teha?

    • Jäta kommentaar

      kadri
      23. veebr. 2017

      Hmm….väga huvitav. Äkki ei olnud õli piisavalt kuum? Mul muud mõtet hetkel pähe ei tule, sest mul endal on see alati õnnestunud. Isegi täitsa tavalised riisinuudlid paisuvad õli sees koheselt. Ainus soovitus on õli kuumemaks ajada, muud ei oska välja pakkuda kahjuks. Kui uuesti proovid, siis anna teada, kas õnnestus paremini 😉

  2. Jäta kommentaar

    Anonüümne
    23. veebr. 2017

    Proovisingi uuesti kastrulis ja rohkema õliga ning õnnestus koheselt. Tänud!

    • Jäta kommentaar

      kadri
      24. veebr. 2017

      Super! Praeguseks suupisted kindlasti juba otsas – loodan, et maitsesid hästi 🙂

  3. Jäta kommentaar

    Anonüümne
    24. veebr. 2017

    Proovisingi uuesti ja õnnestus😊Rohkemat ja kuumemat õli vajas ei muud

  4. Jäta kommentaar

    Merilyn
    3. aug. 2017

    Tere, tahtsin uurida,et kirjutasite,et proovite salatilehe vahele panna,et kuidas siis toimib.. Kas toimis? Üritus on tulemas ja nägin seda retsepti ja tundub väga lahe olevat ja tahaks kohe katsetada aga kohe kindlasti seisaksid nad paar tundi laual.. Kas oleks mõtekas siis teha või pigem mingi muu asja alla leida? 🙂

    • Jäta kommentaar

      kadri
      3. aug. 2017

      Hei!
      Toimivad ülihästi, kusjuures! KUi paar tundi laual seisma peavad, siis kõige ideaalsem oleks kasutada väikseid baby gem salatilehti, mida päris tihti näiteks Rimides müüakse.
      Need jäävad kenasti krõpsud ja ei lötsu kära. Ja paar tundi laual hoides ma pigem soovitakski just neid, mitte riisipaberit, sest riisipaber pigem läheb pehmeks.

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>