Hea toidu kodu

Imelihtsad trühvlid toorjuustuga

Varsti on käes jälle see aeg, mis eeldab kingituste tegemist. Ise tehtud kingitused on minu meelest kõige paremad. Muidugi on vahel nii, et kellelgi tõesti on midagi tarvis ja kui see info olemas on, siis on ka poest ostetud kingitus põhjendatud, aga väga tihti on olukord, et ei tea täpselt, mida kingisaajal tarvis oleks. Ja mõttetute asjade kinkimine on lihtsalt kurb – ma arvan et meil kõigil on seismas mõni kingiks saadud asi, mida endal üldse tarvis ei ole, aga samas kingituse edasi kinkimine, maha müümine või ära viskamine tundub ka ebaviisakas… Ise tehtud ja eriti veel söödavad kingitused saavad enamasti ikka kasutatud ning ei jää lihtsalt riiulile tolmu koguma. Maiustused sobivad kingituseks suurepäraselt ja tänase retsepti järgi valmivad ühed mõnusad trühvlid.

Trühvlid on teadagi üsna rammus kraam ja ühegi dieedi juurde need tõenäoliselt ei kuulu.  Tavalised koostisosad on šokolaad, vahukoor ja või. Sel korral proovisin natuke lahjemat joont hoida ja asendasin vahukoore ning või hoopis toorjuustuga ning lisasin maitseks ka koorelikööri ning seetõttu on täiskasvanutel täiesti põhjendatud õigustus kõik kommid ise laste eest ära süüa 🙂 

img_20161112_120207

Šokolaad oli mul 80% kakaosisaldusega, kuid sobivad kõik tumedad šokolaadid. Mulle endale väga magusad asjad ei meeldi, seega ei pidanud ma vajalikuks ka suhkrut lisada – liköör on minu jaoks juba piisavalt magus, aga suuremad magusasõbrad võivad lihtsalt magusamat šokolaadi kasutada või suhkrut lisada. Kattena võib kasutada kõikvõimalikke hakitud pähkleid, kookoshelbeid, kakaopulbrit, tuhksuhkrut jne. Minul oli ka ise tehtud suhkrustatud apelsinikoori, mille ma ära jahvatasin ja üks kate valmis sellest. Samuti võib soovi korral veel šokolaadi sulatada ja trühvlid hoopis sellega katta. Ehk siis variante jätkub! Need trühvlid on tõeliselt šokolaadised ning isu rahuldamiseks piisab kenasti ühest-kahest kommikesest. 

Hoia komme külmkapis, aga lase enne sööma hakkamist toatemperatuurile tõusta – just nii on need kõige mõnusamad!

Imelihtsad trühvlid toorjuustuga
Sellest saab 12
Hinda retsepti
Prindi
Trühvlid
  1. 100 g tumedat šokolaadi
  2. 100 g toorjuustu
  3. 2 spl Baileys likööri
Katteks
  1. Kakaopulbrit
  2. Purustatud pähkleid
  3. Kookoshelbeid
Juhtnöörid
  1. Sulata šokolaad veevannil (ole ettevaatlik, et ühtki veetilka šokolaadi sisse ei satuks, sest sulatatud šokolaad ja vesi ei ole kohe üldse sõbrad).
  2. Lisa toorjuust ja liköör ning vahusta segamini.
  3. Lase segul umbes tund aega külmkapis taheneda.
  4. Samal ajal valmista ette kõik katted mida kasutada soovid - haki pähklid väiksemaks ning säti katted valmis nii, et saaksid valmis veeretatud trühvlid kohe katte peale panna.
  5. Seejärel võta korraga umbes teelusika täis täidist ning veereta käte vahel ümarad pallikesed.
  6. Pallikesed aseta järjest kattepuru peale, kuid rulli need lõplikult kauniks alles siis, kui kogu segu ümaraks veeretatud on - muidu on käed korraga nii kattematerjali kui täidisega koos.
  7. Kui kogu täidis kasutatud on, siis pese käed ja veereta pallikesed soovitud katetega lõplikult ümaraks.
  8. Kui kasutad mitut katet siis kindlasti pese ka ühelt sordilt teisele üle minnes käsi, et trühvlid ilusad välja näeks ja üksteist ära ei määriks.
Hea toidu kodu http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>