Hea toidu kodu

Tervislik burger avokaado ja halloumiga

Ülimalt põnevad ajad on hetkel maailmas, aga küllap seda teab igaüks ise ka. Minul näiteks jäi minemata hoolikalt plaanitud reisile, aga tegelikult mul väga vedas, sest oleksin pidanud lahkuma neljapäeva lõunal ning veel neljapäeva hommikul olin kindlalt minemas, aga kõigi asjaolude kokku langemisena jäi ikkagi minemata. Kui oleksin läinud siis tõenäoliselt otsiksin hetkel kuskil Miamis ahastuses endale tagasilennupileteid. Ehk siis tegelikult läks hästi. Uskumatu mõelda, et kui mu lend oleks 12 tundi varem olnud või uudised 12 tundi praegusest ajast maas, siis ma ei saaks siin rahuliku südamega oma kodudiivanilt retsepti kirja panna. Seega ma loen seda kindlasti vedamiseks.

Vabakutselisena tegin enne planeeritud puhkust kolme nädala töö kenasti ette ära ning kõik oma trennid jagasin asendajatele laiali, seega nüüd vähemalt on mul kõvasti aega jälle retsepte kirja panna. Midagigi positiivset peab ju ka olukorras ometi leidma!

Siit tulebki esimene retsept – mõnus kiire tööpäevaõhtu toit, mille tegemiseks läheb maksimaalselt veerand tundi. Täna ei saanud seda tehtud muidugi mitte sellepärast, et jube kiire oleks, aga sellepärast, et see on megamaitsev ja koostisosad lihtsalt olid kodus olemas. Halloumi ja avokaadoga burks on mu menüüs juba vähemalt aasta aega ja täna seda tegema hakates palusin härra elukaaslasel igaks juhuks isegi järgi kontrollida, kas mul seda retsepti äkki juba blogis kirjas pole. Ei olnud, seega siit see nüüd tuleb 🙂

Inspiratsiooniks retseptile on Rootsi kiirtoiduketi Max sarnane burger. Kahtlustan, et nende oma tegelikult tervisliku alla ei mahu, sest vähemalt maitse järgi tundub, et nad on halloumit ohtras õlis praadinud ning ka kukkel on tavaline valge sai, aga maitsev on see ka neil igal juhul. Aga minu retsept läheb tervisliku alla kirja küll. Eriti kui piirduda ühe burgeriga, mitte kahepeale neli ära süüa, mida meie tavaliselt teeme, sest kukleid müüakse nelja kaupa ning ka halloumi 200g pakist jätkub täpselt nelja burgeri jaoks. Huvi pärast arvutasin välja ka kalorid ning laias laastus on ühes burgeris umbes 400 kcal.

Kuklitena kasutan tavaliselt tumedamaid täisterakukleid ning enda omad röstin alati krõbedaks, härra elukaaslase omad tõstan ainult korraks pannile halloumi peale peesitama nii, et nad muutuksid soojaks, aga mitte krõbedaks – igaühele oma lemmikvariant. Avokaado kreemisus, sibula särts ning halloumi soolane krõbedus annab kokku ülimõnusa tulemuse ning tomat lisab magusat mahlasust. Eriti head on muidugi suvesoojad kodutomatid, aga kuigi tomatiseemned rändasid just mulda, siis nendeni läheb veel kõvasti aega ja peab praegu siiski poes saada olevaga leppima. Avokaado on tegelikult juba ka kastme eest, siis mulle meeldib siia ikkagi ka pisut majoneesi lisada ja minu lemmikuks on Felixi Eesti kergeim majonees. See ei ole ei reklaam ega ka see, et ma eriti kaloreid loeks, vaid mulle päriselt meeldib see kõige rohkem, aga loomulikult võid kasutada täpselt seda majoneesi, mis sulle meeldib või selle hoopis välja jätta.

Tervislik burger avokaado ja halloumiga
Sellest saab 4
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 200 g halloumi juustu
  2. 4 täisterakuklit
  3. 2 väiksemat küpset avokaadot
  4. 1 laimi mahl
  5. Maitse järgi marineeritud jalapenot (mulle maitseb ja läks kõvasti :))
  6. 0,5 sibulat
  7. 1 suurem tomat
  8. Soola
  9. 4 tl majoneesi
Juhtnöörid
  1. Viiluta halloumi umbes 8mm paksuselt ning prae pannil mõlemalt poolt keskmisel kuumusel krõbedaks - selleks kulub nii umbes 5 minutit.
  2. Viiluta sibul nii õhukeselt, kui suudad, raputa sellele pisut soola ning pigista peale poole laimi mahl. Masseeri sibul korralikult käte vahel läbi ning jäta ootele.
  3. Järgmisena sega avokaado kokku ülejäänud laimimahla, pisukese soola ning hakitud jalapenoga.
  4. Rösti või soojenda pannil kuklid ja viiluta tomat.
  5. Serveerimiseks säti taldrikutele kukli alumine pool. Tõsta sellele avokaadosegu, marineeritud sibul, halloumiviilud ning tomat. Tomati peale lisa majaonees ning sellele kukli pealmine pool.
  6. Naudi kohe.
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>