Hea toidu kodu

Täisterapasta herneste ja rukolaga

Hoiatan ette – kuigi see retsept on megaroheline ja pigem tervislik, siis siin välja toodud kogustest piisab tegelikult vähemalt kolmele inimesele. Me sõime selle hunniku küll kahepeale ära, aga me oleme ka suure söömaga ja kõht sai ikka väga täis!

Hoiatus hoiatatud, siis see pasta on maitsvalt kevadine ja rõõmsalt roheline. Kuivatatud pastana kasutan alati täisterapastat, sest esiteks meeldib see mulle lihtsalt rohkem ning teiseks on sellesse võrreldes valge pastaga alles jäetud rohkem kasulikke aineid. Käsitööpastat teen alati ikka valgest jahust ja just neid ridu kirja pannes meenus, et polegi oma pastamasinat juba tükk aega välja võtnud ning see viga tasuks varsti parandada.

Ülejäänud retsept on kohe kindlasti tervislik, sest kastmeks saavad kokku herned, rukola, päevalilleseemned ning sortsuke õli ja sidrunimahla. Väikseks aktsendiks juurde veel päikesekuivatatud tomateid ning ongi õhtusöök olemas! Puhas loodus, vitamiinid ja mineraalid. Megamaitsvad ka veel pealekauba ja toidu valmistamisele läheb umbes täpselt pasta keetmisele kuluv aeg ehk umbes veerand tundi. Rukola asemel sobib siin retseptis mõistagi kasutada ka kõikvõimalikku muud rohelist kraami alates beebispinatist kuni noorte naadilehtedeni (need muidu on päikselisemates kohtades juba nina täitsa välja pistnud).

A ja kui keegi kardab, et täistaimsest toidust piisavalt valku ei saa, siis arvutasin huvi pärast kokku ja ühes portsionis on seda nii umbes 30 grammi.

Täisterapasta herneste ja rukolaga

Aeg kokku15 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 200 g täisterapastat
  • 40 g päikesekuivatatud tomateid kasutasin kuivi. Kui sul on marinaadis, siis lisa need viimasena.
  • 60 g päevalilleseemneid
  • 200 g suvikõrvitsat
  • 200 g rohelisi herneid sulata eelnevalt
  • 100 g rukolat
  • 0,5-1 sidruni mahl
  • 1 spl oliiviõli
  • Maitse järgi soola

Kuidas?

  • Pane pasta jaoks vesi keema. Kui see korralikult muliseb, siis soola ohtralt ning keeda pasta endale meelepäraselt pehmeks. Poole keemise pealt lisa ka kuivatatud tomatid.
  • Samal ajal rösti pannil päevalleseemned kuni need on mõnusalt kuldsed. Hoia silma peal, et need ei kõrbeks. Kui seemned valmis, siis kalluta need blenderisse/köögikombaini ning prae samal pannil ka õhukesteks poolratasteks viilutatud suvikõrvits. Võid praadimiseks tilga õli lisada.
  • Lisa blenderisse ka rukola, herned, poole sidruni mahl ning õli. Surista enam-vähem ühtlaseks ning maitse. Vajadusel lisa soola või sidrunit.
  • Kui pasta on pehme, siis kurna see lohakalt (nii, et veidi keeduvett veel potti alles jääb), lisa kõik ülejäänud asjad ka potti, sega läbi ning asu nautima!

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>