Hea toidu kodu

Maailma lihtsaimad lameleivad

Väga tihti on nii, et kõige paremad retseptid tekivad juhuslike asjaolude kokku langemisel. Tänased tegurid – 1) kodus ei olnud leiba/saia; 2) oli saiaisu; 3) kookospiima lõpp oli vaja ära kasutada. Lahendus – kookospiimaga lameleivad! Ega selliste katsetamiste puhul ei tea kunagi, kas midagi ka välja tuleb, aga õnneks kogemusi on juba omajagu, et päris jaburaid asju omavahel kokku ei säti ning katsetused õnnestuvad pigem tihti. Mõnikord lausa nii hästi, et tulemust ka teistega jagada tasub. Ja need tänased lameleivakesed on sellest imeline näide!

Põhiained on siin retseptistavaline jahu ja külmkapis seisnud (ehk üsna paks ja tugev) kookospiim. Peale selle veel kaaluna täpselt võrdsetes kogustes, seega on kogust lihtne kahe-, kolme-, või neljakordistada. Sutsuke küpsetuspulbrit ja soola juurde ning ongi tainas tehtud. Et asi maitsekam saaks, siis lisasin rohelist sibulat, koriandrit ja tšillihelbeid. Need kolm viimast teevad minu arvates iga toidu maitsvaks, aga loomulikult võib siia taignasse tegelikult lisada täpselt neid ürte ja vürtse, mis endal pähe tulevad või siis üldse lisanditest loobuda. Maitsvad on need igal juhul. Pluss ma kahtlustan, et neist saaks magusate lisanditega ka hea tulemuse. Miks mitte banaani või mangot lisada…. magusa versiooni toimimist ei julge garnteerida, sest puuviljad annavad mahlasust juurde ja võib-olla tuleb siis ka rohkem jahu lisada… kui kunagi jälle kookospiima lõpp ära vaja kasutada, siis selgub!

Meie nautisime neid mõnusaid soolaseid pätsikesi hommikusöögiks, aga vaimusilmas kujutan neid juba ette ka mõne karri või muu pajaroa seltsilisena riisi asemel. Mõnus!

Maailma lihtsaimad lameleivad

Aeg kokku20 min
Portsjoneid: 4

Vaja läheb

  • 140 g jahu
  • 140 g kookospiima
  • 0.5 tl küpsetuspulbrit
  • Suts soola
  • Maitse järgi koriandrit, rohelist sibulat, tšillihelbeid
  • Tilk õli

Kuidas?

  • Haki ürdid kaussi, lisa kookospiim, jahu, küpsetuspulber ning sool ja sega kõik kiiresti ühtlaseks taignapalliks.
  • Kuumuta pann üsna kuumaks (üheksasest skaalast umbes seitsmeni näiteks).
  • Panni kuumenemise ajal jaga tainas neljaks palliks ning vajuta need kergelt õliste kätega lamedaks.
  • Küpseta mõlemalt poolt 2-3 minutit.
  • Serveeri soojalt.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>