Hea toidu kodu

Lihtne valge oa ja porgandi dipp

Suupisted ei pea alati midagi üüberkeerulist olema. Ärge saage valesti aru – mulle väga meeldib toiduga mässata ja võin mõnikord vabalt tund aega kümne suutäie kaunistamisele ja perfektselt paika sättimisele kulutada, aga seda juhtub siiski harva. Kõige tähtsam on ikkagi maitse ja kui 5 minutiga mõnusa suupistevaagna kokku saab panna, siis miks ka mitte!

Tänase suupistetaldriku staar on valge oa ja porgandi dipp, mis saab kokku suristatud vähem, kui viie minutiga. Seda eeldusel, et sul mõnest eelmisest toidukorrast röstitud porgandeid alles on. Kui röstitud porgandeid alles pole, aga juhuslikult on peeti või bataati, siis dipp saab ka nendega suurepärane. Kui neist ühtegi pole, siis tuleb röstimine ikkagi eraldi ette võtta, aga palju siis sellekski aega kulub – määrid viljad kergelt õliga kokku, suts soola juurde ning viskad nad lihtsalt ahju seni, kuni need pehmed on. Easy-peasy! Pisut hummuse moodi, aga ikkagi natuke teistmoodi. Ubadest on minu vaieldamatud lemmikud suured võioad, mis annavad sellele määrdele lausa uskumatu kreemisuse ja lisatud mandlivõi aitab omalt poolt veel natuke kaasa. Lisaks dippimisele sobib see määre kenasti ka võileivale või siis mõne mõnusa salatikausi kaaslaseks.

Dippida võib loomulikult mida iganes, aga minu taldrikule jõudsid erinevate köögiviljade kõrval täna Green Bite kilgileivad. Jap – KILKIDEST tehtud näkileivad. Need muideks on megamaitsvad ja tänu lisatud kilgijahule oluliselt valgurohkemad, kui tavalised näkileivad. Tegelikult ma ise seaks need pigem isegi kartulikrõpsudega samasse kategooriasse, sest sarnaselt nendega on ka kilgileibade söömist üsna keeruline ära lõpetada enne, kui pakk tühi on. Kui tõele au anda, siis ma plaanisin juba eelmistest minu kätte jõudnud kilgileibadest mitu retsepti teha, aga paraku on need nii sõltuvust tekitavad, et said lihtsalt niisama otse pakist lihtsalt ära söödud. Ainult, et loomulikult on need krõpsudest kordades tervislikumad ja seega pole hullu, kui kogu pakk korraga nahka panna. Kaloreid siin muidugi samas jagub, aga need on head ja päris kasulikust toidust pärit kalorid.

Putukate toiduks kasvatamine on muide tõusev trend ning juba mõned kuud ka Eestis täitsa legaalselt lubatud. Minusugusele enamasti taimi söövale ning seetõttu oma valguvajaduse täis saamisega pisut hädas olevale ja keskkonnast hoolivale inimesele on see väga hea võimalus oma toidulauale valku lisada. Igaks juhuks lisan, et putukate söömine muidugi vegan ei ole, aga ma pole kunagi ka öelnud, et ma vegan või taimetoitlane olen vaid lihtsalt hoian enamuse oma toidulauast taimedekeskse. Kuna need leivakesed (eriti tšilliga versioon) mulle väga väga maitsevad, siis näksin neid hea meelega ka edaspidi.

Olgu ära mainitud, et kilgileivad sain kingituseks, ja muide – Green Bite e-poes on need just praegu ka 20% soodsamalt müügil.

Lihtne valge oa ja porgandi dipp

Aeg kokku5 min

Vaja läheb

  • 1 suur röstitud porgand (või 2 väiksemat)
  • 1 purk valgeid ube kasutasin võiube
  • 0.25 sudruni mahl
  • 1 spl mandlivõid

Kuidas?

  • Surista kõik koostisosad ühtlaseks ning serveeri endale meelepäraste krõbedate näksidega.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>