Hea toidu kodu

Täiega head kaneelirullid (vegan)

Ma saan aru, et kevadel peaks pigem salatit sööma (tegelt söön ka päris palju), aga mul oli juhuslikult tarvis kaneelirulle teha. Ja teha oli vaja just täistaimseid kaneelirulle, millesse ma esialgu väga ei uskunud, sest või mängib nendes pehmetes rullides tavaliselt ikka väga olulist rolli. Aga endalegi pisut üllatavalt tulid tegelikult välja ülimaitsvad ja pehmed saiakesed.

Kahjuks selle kohta, kas rullid ka järgmisel päeval hästi maitsevad ei saa ma infot jagada, sest need said paari tunniga otsa 🙂 Kogemustele tuginedes arvan, et pigem on need ikka parimad siis, kui veel soojad on. Pärmitainas on tavaliselt ikka just värskena kõige mõnusam, seega väga suurt kogust ma neid korraga teha ei soovitaks.

Kaneeli uhasin täidisesse ka ikka ohtralt, sest kui juba, siis juba. Kui sa väga suur kaneelisõber ei ole, siis võid loomulikult seda vähem kasutada, või selle hoopis kardemoni või kakao vastu välja vahetada.

Kokkama igatahes nüüd! Ega see ilm tegelt ka nii kevadine pole ju tegelikult….

Täiega head kaneelirullid (vegan)
Sellest saab 12
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
20 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Ajakulu kokku
1 hr 30 min
Aeg ettevalmistuseks
20 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Ajakulu kokku
1 hr 30 min
Taignaks
  1. 6 dl jahu
  2. Paar näpuotsatäit soola
  3. 1 pakk kuivpärmi
  4. 2,5 dl india pähkli piima
  5. 0,5 dl rafineerimata suhkrut
  6. 1 spl rapsiõli
Täidiseks
  1. 1 dl suhkrut
  2. 2 spl jahvatatud kaneeli
  3. 1 dl rapsiõli
Juhtnöörid
  1. Alusta sellest, et segad soola ning kuivpärmi suures kausis jahuga kokku.
  2. Väikses potis sega kokku india pähkli piim, suhkur ning õli ja kuumuta seda madalal kuumusel vaikselt segades, kuni piim on umbes käesoojune ning suhkur sulanud.
  3. Kalla poti sisu kuivainete juurde ning sega kõigepealt lusikaga ühtlasemaks ning siis sõtku kätega mõned minutid, kuni taigen on ühtlane ning saad mõnusa pallikese.
  4. Kata kauss toidukile, või potikaanega ning jäta sooja kohta kerkima, kuni see on umbes kaks korda suuremaks paisunud. Selleks läheb umbes tunnike.
  5. Vahepeal tee oma toimetusi ja mingil hetkel sega kokku täidis. Lihtsalt segagi kõik ained omavahel kokku ja ongi tehtud.
  6. Kui taigen kerkinud, siis rulli see maksimaalselt 1 cm paksuseks suureks ristkülikuks ning määri täidis ühtlaselt laiali.
  7. Rulli tainas kokku ning lõika 12 enam vähem ühesuurust juppi.
  8. Nüüd kuumuta ahi 200 kraadini ning määri ahjuvorm kergelt õliga üle.
  9. Säti saiakesed vormi nii, et nende vahele ka pisut kerkimise ruumi jääb, kata vorm jälle kile või kaanega ning lase saiakestel seal kerkida seni, kuni ahi kuumeneb, aga vähemalt 10 minutit.
  10. Küpseta umbes 15 minutit, kuni need on mõnusalt kuldsed. Siis korralda iseendaga võistlus - kui kaua suudad esimese ampsu võtmist edasi lükata!
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>