Äädikane kurgisupp
Nii imelise suveilmaga kohe kisub vägisi kergemate toitude juurde. Ma saan aru, et mul siin blogis juba kaks külma kurgisupi retsepti on, aga pole midagi teha – pean ikka ka kolmanda üles riputama, sest need kõik on üksteisest ikkagi erinevad. Eelmised asuvad muidu siin ja siin.
Tänane retsept on inspireeritud äädika ja tilliga valmistatud kurgisalatist, mis suviti lihtsalt supervärskendav on. See supp on täpselt sama värskendav ja supp tundub kuidagi terviklikuma toidukorrana, kui ainult kurgisalat, seega vuristasingi enne randa minekut hummikul blenderitäie valmis ning panin külmkappi ootama – nii jäi see koju jõudes ainult kaussidesse kallata ja saigi sööma hakata. Maksimaalne ajakulu 5 minutit. Kui kurgid endal korjata tuleb, siis äkki 10 🙂 aga nende korjamiseks läheb ilmselt ka kõige tublimatel taimede ettekasvatajatel veel natuke aega.
Enda taimede ettekasvatamist võin ka sel aastal korralikult kiita. Basiilikutaimi kasvatasin kenasti alates aprillist ja tõesti olid imelised taimed. Esimese satsi neist istutasin õue 1. mail. 3. mail tuli lumi maha – võite aimata, mis neist sai. Teise satsi istutasin nüüd selle nädala alguses, aga tuleb välja, et neile liiga kuum päike ka ei meeldi ning need otsustasid lihtsalt ära kõrbeda. Mu kolmas lahendus on nüüd see, et külvasin seemned otse õue – ehk toimib paremini, sest mul on ikkagi plaanis terve suve pestomaterjal ju oma terrassilt korjata 🙂
- 1 kg kurki
- 30 g tilli (no selline paras punt)
- 1 spl tavalist äädikat
- Maitse järgi soola
- Lõika kurk väiksemateks juppideks (kui pead koorimist vajalikuks, siis tee seda - mul kodused kurgid läksid koorega koos kaubaks).
- Kuhja kogu kraam blenderisse ja surista ühtlaseks.
- Enne söömist jahuta külmkapis ja serveerimisel lisa veel värsket kurki ja tilli.
Ole esimene, kes kommenteerib