Hea toidu kodu

Lihtne soba-kauss lõhega

Mõnikord on superkiiresti valmivad toidud just need kõige paremad. See siin on just täpselt selline toit, millega vaeva eriti nägema ei pea, aga maitset on see-eest küllaga.

Eriti lihtsal saab see valmis siis, kui oled sobanuudlid näiteks eelmisel päeval valmis keetnud. Ma teen päris tihti nii, et keedan nuudleid/riisi/läätsesid vms. korraga suurema portsu valmis, et neid järgmistel toidukordadel kasutada saaks. Pastaga ma seda kunagi näiteks ei teeks, sest ülessoojendatud makaronid….nooo, need lihtsalt ei ole head. Aga soba on just selline nuudlisort, mis külmana hea on ning vahel olen need isegi nimelt maha jahutanud, et salatit teha. Siin selle retsepti puhul nuudleid siiski eraldi maha jahutama ei pea, toimivad soojalt täpselt sama hästi.

Rohelisest kraamist läks kasutusse roheline sibul, koriander ja värske kurk. Esimest kahte ostan alati turult. Eriti just koriander on turutädidel lihtsalt oluliselt tugevama maitsega, kui poest ostes ja tegelikult ka ise kasvatades. Ise kasvatamisest rääkides ei taha koriander mul millegipärast üldse väga vedu võtta. Vahepeal kasvab, siis pigem kuivab. Ei saagi aru, mis ma valesti teen või äkki on mul mingid viletsad seemned…. aga no igatahes turult tädide käest saab 🙂

Kastme kokku segamisel ole kindlasti seesamiõliga ettevaatlik. Mul on küll kogused välja toodud, aga erinevad õlid on erineva intensiivsusega, seega pigem lisa seda alguses vähem. Kui seesamiõli liiga palju läheb, siis selle teiste ainetega balanssi viimine võib keeruliseks osutuda. Aga kui õigesti doseerimine õnnestub, siis see sobib lihtsalt imeliselt kõige muuga kokku!

Lihtne sobakauss lõhega
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. Pool portsu sobanuudleid (need tulevad tavaliselt ilusti portsudena pakitult)
  2. 1 lõhefilee (ilma soomusteta)
  3. Pool värsket kurki
  4. 1 roheline sibul
  5. Peotäis koriandrit
  6. Maitse järgi värsket tšillit
Kaste
  1. 0,5 tl seesamiõli
  2. 2 tl sojakastet
  3. 0,5 laimi mahl
Juhtnöörid
  1. Kui sul on nuudlid keetmata, siis keeda need paki õpetuse järgi pehmeks, aga mitte üle.
  2. Aja pannil tilk õli kuumaks ning prae selles soolaga maitsestatud lõhefileed nahaga pool all umbes 4 minutit kuni nahk on mõnusalt krõbe. Siis pööra ümber ning prae ka teiselt poolt 1-2 minutit. Täpsed ajad sõltuvad filee paksusest ja panni kuumusest, aga sa tahad krõbedat nahka ning seest mõnusalt roosat ja mahlast kala.
  3. Haki kurk viiludeks, roheline sibul ja tšilli õhukesteks ratasteks ja rebi koriander lehtedeks.
  4. Sega kastmekoponendid omavahel kokku ning maitse, kas on midagi ehk juurde vaja.
  5. Kui nuudlid valmis, siis sega need kastmega, maitse veelkord ning vajadusel tee korrektuurid.
  6. Tõsta nuudlid kaussi ja kuhja üle kogu hakitud kraamiga. Kõige peale tõsta lõhefilee ning võid veel lisaks sutsu laimimahla pigistada.
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>