Hea toidu kodu

Suviselt kiire suvikõrvitsa-seenepasta

seenepasta

Päris piinlik kohe, et siin juba kuu aega tühjus laiutab ja ise ka mõtlen, et ma ju söön küll kogu aeg ja väga hästi, suurema osa sellest söödud toidust teen ise valmis ka, aga suvised toidud on lihtsalt nii lihtsad, et südametunnistus ei luba neid retseptideks nimetada ning toidublogi ridasid neile raisata 🙂

Ka tänane retsept on ülilihtne – selle suvikõrvitsa-seenepasta valmistamiseks kulub sisuliselt vaid pasta keetmise aeg ja terve retsepti peale kokku kõige kauem ehk 20 minutit eeldusel, et vee keema minemiseks tiba kauem aega läheb ja suvikõrvitsapeenar kaugemal asub 🙂 Täna sai kasutatud poest ostetud täisterapastat ja see on kusjuures esimene poepastaga retsept siin blogis – mul iseenesest on alati pakk täisterapastat kapis varuks, aga kui vähegi aega on, siis teen pasta ise nullist – võib tunduda keeruline, aga ma võtan seda teraapiana 🙂 Tegelikult oli ka esimene retsept, mis siia blogisse kirja sai just värske pasta ja juba ongi käes see aeg aastast, kus saab mõnusalt magusaid Eesti tomateid, seega läheb ka just seesama esimene retsept ka õige pea jälle tegemisele.

Pastaga valisin täna küll lühema tee, aga suvikõrvits on see-eest otsast lõpuni ise kasvatatud, täitsa seemnest alates ja minu selle suve esimene. Kaalusin ära ka ning täpselt 238 grammi mõnusalt noort ja krõmpsu vilja. Mul suvikõrvitsa taimi on sel aastal kokku lausa 7 tükki (no mis sa teed, kui liiga palju seemneid vedu võtavad) ja kuna ma elan siiski kesklinna kortermajas ja suurt põldu pole kuskilt võtta, siis paljud neist elavad endale ilmselt liiga väikestes pottides, aga loodan mõne nädala pärast siiski juba enda aia suvikõrvitsauputust kogeda. Kusjuures tegelikult ma külvasin nii kollaseid kui ka rohelisi suvikõrvitsaid, aga praegu tundub küll, et ainult rohelised on tulemas. Võimalik, et mõni põõsas, kus veel vilju näha pole üllatab, aga hetkel ei paista kuskilt kübetki kollast.

Seened tõi mulle minu tädi – selle aasta esimene kukeseenesaak maitses lausa imeliselt – tahaks juba ise ka metsa jõuda! Aga seniks kuni metsa pole jõudnud, siis naudin seda, et iga päev saan oma terrassilt korjata paar maasikat, värskeid ürte, salatit, kurki ja muud head-paremat. Maitseb ikka paremini küll, kui poekraam (maasikad maitsevad kahjuks ka ühele sõbralikule varesele, kellega ma nende pärast võitlen :)).

Suvikõrvits, maasikad, koriander ja münt – kõik 3 minutit tagasi korjatud

Suviselt kiire suvikõrvitsa-seenepasta

Ette valmistamiseks5 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 100 g täisterapastat
  • 1 väike sibul
  • 1 väike suvikõrvits
  • 100 g värskeid kukeseeni
  • 50 g toorjuustu
  • Ohtralt meelepäraseid ürte ise kasutasin tilli, koriandrit, basiilikut ja tiba oreganot, sest täpselt neid mul hetkel oli
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Pasta jaoks aja vesi keema ning keeda vastavalt pakendi õpetustele, aga kontrolli 2 minutit enne pakil märgitud aega, mis seis on ja ära kindlasti liiga pehmeks keeda.
  • Tükelda sibul ning viska tiba õli ja natukese soolaga pannile keskmisele kuumusele praadima.
    Järgmisena tükelda suvikõrvits ning viska ka see pannile.
    Otsi välja seened, vajadusel rebi suuremad pooleks ning lisa ka need pannile.
    Tõsta kuumus kõrgemaks ning prae kuni kõik on kergelt pruunistunud. Kokku ehk 10 minutit alates sibula pannile jõudmisest.
    Nüüd näppa pastapotist umbes detsiliiter keevat vett ning lisa ka see koos toorjuustuga pannile. Sega ühtlaseks.
    Haki peale hunnik värskeid ürte ning maitsesta ohtra pipra ning natukese soolaga.
  • Kui pasta on pehme, siis kurna see ning kummuta pannile lisaks. Sega ühtlaselt ning söö kohe ära.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>