Hea toidu kodu

Porgandipealse pesto (vegan)

Vat nüüd sai nii, et kaks pesto retsepti on blogis üksteise järel, aga pole vast hullu. Eile Kanal2 otseetris sai välja lubatud, et retsept siia tuleb ja ei saa siis ometi lubadusest kõrvale hiilida. Kes tahab tõestust selle kohta, kuidas porgandipealsetest tehtud pesto maitseb, siis vaadake eilsest “Õhtu” saatest, mis Robert ja Jüri asjast arvasid.
(Samuti saates valmistatud praetud roheliste tomatite retsept on juba ammu blogis olemas ning selle leiate siit.)

Porgandipealsed on üks selline asi, mis tavaliselt otse prügikasti lendavad, eksole? Aga tegelikult ei peaks lendama, sest need on esiteks väga vitamiinirikkad ja teiseks saab neist häid asju teha. Üleeile hakkisin neid näiteks lasanjetäidisesse ning eile sai pesto kokku vuristatud. Lisaks saab neid näiteks vokiroogades või salatites kasutada. Igatahes ära pole neid mõtet visata – eriti siis, kui need oma peenralt pärit on.

Pestosid on mul siin blogis juba mitmeid. Pakkuda on tavaline pesto, tillipesto, rukolapesto ja isegi kõrvitsapesto. Ausõna – kõik on head ja kuna tõenäoliselton varsti pea igas Eestimaa kodus kõrvitsat üleliia, siis eriti soovitan just seda kõrvitsapestot katsetada.

Porgandipealsete pesto on eriline selle poolest, et kui tavaliselt käib pestosse ka juust, siis siin ei ole selleks maitse poolest kuidagi üldse vajadust ning seetõttu sobib see retsept hästi ka veganitele. Ja no ausõna on maitsev. Härra elukaaslane proovis esimest korda väga kahtlustaval pilgul, aga pärast esimest ampsu sain kommetaari, et see ilmselt on parim asi, mida porganditest üldse kunagi tehtud on 🙂
Ja muide – see pesto sobib lisaks saiale määrimisele või pastaga nautimisele superhästi kokku ka röstitud porganditega (sest kuskilt need pealsed ju tekkima pidid :)).

Porgandipealse pesto (vegan)
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. Korralik peotäis värskelt korjatud porgandipealseid
  2. 100 g röstitud india pähkleid
  3. Poole sidruni mahl
  4. 0,5 dl oliiviõli (sobib ka tavaline rapsiõli)
  5. Soola
Juhtnöörid
  1. Kui sul pähklid veel röstitud ei ole, siis rösti neid kuival pannil pidevalt segades umbes 5 minutikest. Seejärel lase jahtuda.
  2. Lõika porgandipealsed kääridega lühemateks juppideks ning säti lõiketeradega kombaini.
  3. Lisa kõik ülejäänud koostisosad ning surista ühtlaseks.
  4. Maitse - äkki tahad soola või sidrunit lisada.
  5. Naudi millega iganes!
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>