Hea toidu kodu

Lihtne soojendav tomatisupp

Mul on juba pikemat aega raskusi, et kuidas kõik just sügisel valmis saav kraam võimalikult mõistlikult ära tarbida. Lihtsalt kõik asjad on korraga nii head, alustades suvikõrvitsast kuni kapsa ja tomatiteni välja. Samas turul käies kisub ikka vägisi veel lisa juurde ostma, sest kõik näeb ju lihtsalt nii hea välja!

Ma turuga olen end viimasel ajal tegelikult üsna tublisti tagasi hoidnud, sest nagu kõigile teada, siis toidu ära viskamine ei sobi minu mõttemaailmaga ikka kuidagi kokku ja kõik tuleb ära süüa, mis vähegi võimalik.

Sel korral sai ära kasutatud terve kilo tomateid ja tulemus sai superhea. Kusjuures tomatid on kuumutatuna isegi tervislikumad, sest neis ohtralt sisalduv lükopeen on kuumutatud kujul kergemini omastatav, kui töötlemata tomatitest. Seega kui sul ka tomatit veel ohtralt käes on, siis seda supikest soovitan küll väga soojalt. Saab lihtsalt ja kiiresti valmis ka ning sobib vihmase sügisilmaga superhästi kokku!

Lihtne soojendav tomatisupp
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 1 suurem sibul
  2. 1 spl õli
  3. 1 tl vürtsköömneid
  4. 1 tl koriandrit
  5. 1 kg tomateid
  6. 200 g merevaiku
  7. Soola-pipart
  8. Serveerimiseks maitserohelist.
Juhtnöörid
  1. Tükelda sibul ning viska koos õli ja sutsukese soolaga poti põhja madalale kuumusele klaasistuma.
  2. Kui see seal oma 5-7 minutit juba mõnusalt pehmenenud on, siis lisa maitseained ning kuumuta paar minutit veel kuni terve köök mõnusalt lõhnab. Vürtsköömned olid mul sel korral terved ja koriander jahvatatud, mõistagi sobivad mõlemad jahvatatud kujul (mulle meeldivad vürtsköömned igas asendis), aga koriandrit eelistan siis jahvatatuna - terved seemned jäävad liiga tugevad.
  3. Vahepeal tükelda tomatid. Mul olid kollased ja paar veel natuke tooremapoolset punast, aga võta täpselt sellised, nagu sul olemas on. Viska need ülejäänud kraamiga koos potti ning lase sellel nii 10 minutit kaane all podiseda.
  4. Tõsta pott tulelt, lisa merevaik ning surista kõik saumikseriga ettevaatlikult ühtlaseks. Maitse ja lisa vajadusel veel soola ja kindlasti ohtralt muta pipart.
  5. Serveeri kohe maitserohelisega (ise kasutasin oma lemmikut - koriandrit, aga sobib ka petersell, basiilik, roheline sibul....)
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>