Hea toidu kodu

Värske pasta rukolapestoga

Mõnikord on lihtsad toidud need kõige paremad. Ja tänane minu jaoks just selline on. Värske pasta ei pruugi muidugi alati lihtsa alla klassifitseeruda, aga kuna mul laupäevasest suuremast pastateost just ühe õhtusöögi jagu pastat alles jäi, siis täna läks selle lahtirullimiseks tõepoolest ainult 5 minutit, kui sedagi. Ja tegelikult müüakse ka poodides täitsa asjalikku värsket pastat, mis sama hästi sobib.

Ma ei hakka pasta retsepti siia uuesti kirja panema – kasutasin täpselt sama retsepti nagu see siin ja ei näe mingit põhjust seda ümber tegema hakata, kui see iga kord superhästi toimib. Küll aga panen kirja pesto retsepti, sest see sai nii hea, et härra elukaaslane ei jõudnud ära kiita ja arvas, et see on parim pasta, mida tema kunagi söönud on. Ka pesto kokku suristamine ei ole üldse mingi vaev ning teoreetiliselt võib selle ka paar päeva varem valmis teha. Praktikas ei soovita, sest see saab olenemata kogusest ikka samal päeval otsa 🙂

Värske pasta rukolapestoga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Vaja läheb:
  1. 2 inimese ports värsket pastat.
  2. 100 g rukolat
  3. Peotäis kreeka pähkleid (mul oli 11 pähklit :))
  4. 50 g parmesani
  5. 0,5 dl kvaliteetset oliiviõli
  6. Soola
Juhtnöörid
  1. Säti vesi keema ning seni kuni see tuure kogub valmista pesto.
  2. Selleks sega saumikseriga kokku rukola, kreeka pähklid, juust, õli ja parmesan. Maitse ning maitsesta vajadusel soolaga.
  3. Kui vesi keeb, maitsesta see tugevalt soolaga ning keeda pasta selles kiirelt al denteks. Vaata, et üle ei keeda - värske pasta vajab vaid minuti-paar. Kurna, aga jäta pool tassi keeduvett alles.
  4. Sega pasta pestoga ning lisa vajadusel pisut vett, et mõnusam konsistents saada.
  5. Naudi kohe!
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>