Parimad kohupiimapannkoogid
Pannkooke oskab küll vist igaüks teha, aga häid retsepte jällegi ei ole ju kunagi liiga palju. Täna jagan sellist retsepti, mis on meie kodus pea iganädalaselt kasutusel ning mida ikka ja jälle täpselt samasugusel kujul teha palutakse. Lisaks sellele, et need on ülimalt lihtsad ja megamaitsvad on need ka väga kõrge valgusisaldusega. Kuna ma enamasti söön taimi, milles just ülemäära palju proteiini pole, siis see ei ole minu jaoks sugugi väheoluline – saab kohe hommikul korraliku koguse kätte ja ülejäänud päeva võib rahumeeli porgandit ja värsket kurki süüa 🙂
Nagu minu retseptides üsna tihti juhtub, siis tegemist ei ole väga magusa kraamiga, seega suurtel maiasmokkadel soovitan suhkrut juurde lisada. Minu jaoks on need aga täiesti täiuslikud täpselt nii, nagu nad on. Tihti sööme neid isegi ilma ühegi lisandita, aga praegu, kui turud juba värskeid marju täis on, siis värsked maasikad sobivad imeliselt. Nagu ka mustikad, vaarikad ja kõik muud marjad. Vitamiine ei saa ju ometi kunagi liiga palju olla!
Retsept jääb imelihtsalt meelde ning seda on megakerge väiksemale või suuremale kohandada. Ühe paki kohupiima kohta on vaja täpselt 1 suur muna, 10 grammi suhkrut, 30 grammi jahu ning kolmandik teelusikatäit vaniljepastat ning küpsetuspulbrit. Meil kulub alati kahe peale kolme paki kogus, seega panen selle ka kirja, aga me oleme suure isuga 🙂
Parimad kohupiimapannkoogid
Vaja läheb
- 600 g kohupiima (5%)
- 3 suurt muna
- 30 g suhkrut
- 1 tl vaniljepastat
- 90 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Tiba soola
- Õli praadimiseks
Kuidas?
- Vahusta omavahel kohupiim, suhkur, munad, vanilje ning näpuotsatäis soola.
- Lisa juurde jahu ning küpsetuspilber ja sega kergelt läbi.
- Prae keskmisel kuumusel väikesed pannkoogid. Sellest kogusest saan mina umbes 18 pannkooki.
- Naudi soojalt kas niisama või oma lemmikmarjade/moosiga.
Ole esimene, kes kommenteerib