Hea toidu kodu

Marineeritud shitaaked

Teate mis? See retsept ootab mul juba peaaegu kaks kuud kirja panemist. Samamoodi ootasid kusjuures need seened purgis ülespildistamist täpselt sama kaua. Kuidagi ei tulnud inspiratsiooni peale, et seenepurk külmkapist välja võtta. Aga nüüd nädalavahetusel pakkusin neid seenekesi külalistele ja ma ei pinguta üle, kui ütlen, et üks härrasmees kiitis neid vist vähemalt 10 minutit jutti. Paraku ei saanud ma lubada tal tervet purki ära süüa, sest pilt oli endiselt tegemata, eksole. Aga igal juhul tekitasid need kiidusõnad nüüd jälle ka motivatsioonisutsaka seenepurgi kapist välja võtmiseks ja üles pildistamiseks (kirjutan seda muidugi hetkel, kui ma seda veel teinud ei ole :)).

Need seened sellised klassikalised marineeritud Eesti kukeseened või kuuseriisikad tõesti ei ole. Pigem on tegemist aasiapärase ampsuga, aga igal juhul on need supermõnusad ja võin kinnitada, et kaovad laualt kiiremini, kui neid sinna juurde tõsta jõuab. Minu jaoks kõige mõnusamaks maitseandjaks on siin aniis, küll aga ei tohiks sellega kindlasti üle pingutada. Samuti mängivad kenasti kaasa suhkur, soja ning riisiäädikas. Mina lisasin loomulikult ka tšillit, sest ilma selleta ei valmi mul peaaegu ükski soolane toit, aga kui sa vürtsiarmastaja ei ole, siis vabalt võid sellest loobuda.

Seente eest aitäh Scandic Organic.

Marineeritud shitaaked
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Ajakulu kokku
48 hr
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Ajakulu kokku
48 hr
Vaja läheb:
  1. 0,5 dl suhkrut
  2. 1 tähtaniis
  3. 2 loorberilehte
  4. 2 dl sojakastet
  5. 1 dl riisiäädikat
  6. 5 viilu ingverit
  7. 1 kuivatatud tšilli
  8. 4 dl vett
  9. 450 g väiksemaid shitaake seeni
Juhtnöörid
  1. Pane kõik koostisosad peale seente potti ning lase keema tõusta.
  2. Alanda kuumust nii, et marinaad väga õrnalt keeb ning jäta see sinna umbes 25 minutitks podisema.
  3. Viska potti puhastatud seened, tõsta taas kuumust ning lase neil umbes 5 minutit keeda.
  4. Tõsta seened steriliseeritud purki, tõsta kuum marinaad peale ning sulge purk õhukindlalt.
  5. Lase toatemperatuuril jahtuda ning tõsta seejärel külmkappi.
  6. Kui vähegi suudad, siis lase seentel nüüd kaks päeva maitset koguda. Mida kauem seened seisavad, seda mõnusamaks muutuvad!
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>