Kevadine ärataja: redise-fenkoli salat
Kas pole mitte veider, et kuigi lihavõttepühadega peaks paast jutkui lõppema, siis tegelikult on eestlastel ikka nii, et just pühade ajal süüakse end nii üle, et tekib tahtmine hoopis pühadejärgselt paastu pidama hakata? Ma ei räägi küll sel korral endast – mu nädalavahetus möödus suuremate söögiorgiateta, aga kõik need traditsioonilised munad ja pasha ja veidrad šokolaadist jänesed oh jah.
No igatahes see salat siin on ülimõnusalt kevadine ja värske. Minu poolest võib seda süüa suures koguses täitsa niisama, aga kala kõrvale sobib ka kenasti. Rukola, redis ja kapparid on kõik mu täielikud lemmikasjad ning fenkolil on ülimõnus kergelt aniisine maitse ja imeõhukeselt viilutatuna sobib see siia salatisse imehästi.
Ülitore on tõdeda, et kevad on tõesti käes – õhtul suts pärast kaheksat trennist koju jalutades oli veel täiesti valge ja oma igapäevase kohustusliku 10 000 sammu täis tegemine läheb nii palju lihtsamini! Kui saaks selle temperatuuriga ka veel midagi toredat ette võtta, siis oleks muidugi ekstraäge, aga ega need miinuskraadid ka igavesti siia jää.
- 1 suurem fenkol (umbes 200 g)
- 100 g rediseid
- Korralik peotäis rukolat
- 1 spl kappareid
- 1 spl head oliiviõli
- 1 tl värsket sidrunimahla
- Soola-pipart
- Viiluta fenkol nii õhukeselt, kui saad ning sega kohe kokku sidrunimahla ja oliiviõliga.
- Seejärel viiluta samasse kaussi redised.
- Lisa kapparid ja ohtralt rukolat, soola ja piparda maitse järgi.
- Söö ruttu ära ja tunne kevadet oma südames!
Ole esimene, kes kommenteerib