Hea toidu kodu

Vaarika-kookose plaadikook

Küpsetis, Magustoit | 21. apr. 2017 | By

Vat see retsept on mul küll juba rohkem kui kümme aastat kasutusel ja tegelikult see on mu vanaema käest saadud. Kookoshelbed pole just traditsiooniline vanaemade koostisosa, aga igal juhul siin koogi sees need käivad ja maitsevad ülihästi. 

Tegelikult kui nüüd 100% aus olla, siis ma konkreetselt sea retsepti siin pidin natuke kohendama ja mitte sellepärast, et algsel midagi viga oleks vaid hoopis sellepärast, et ma poes ei mäletanud, kui palju siia kohupiima käib, ostsin seda kogemata oluliselt vähem kui tarvis ning asendasin siis puudujäägi toorjuustu ja rohkema hapukoorega. Küll ma kunagi selle originaali ka siia kirja panen, aga hetkel siis täpselt selle koogi retsept, mis pildil on.

Tegemist on oma olemuselt ülilihtsa plaadikoogiga, kus tavapärase suhkru-jahu-võipurule kookoshelbed mõnusat maitset juurde annavad ning kohupiimatäidis koos marjadega on ülimaitsev ja mahlane. 

Retseptis toodud kogus on päris suur – ikka ahjuplaadi täis, seega kes saledat joont hoida soovib, siis pigem tehke korraga väiksem kogus või kutsuge hunnikutes sõpru külla, sest alles sellet koogist küll midagi ei jää 🙂

Vaarika-kookose plaadikook
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Põhi
  1. 3 dl jahu
  2. 4 dl kookoshelbeid
  3. 1 dl suhkrut
  4. 0,5 tl soola
  5. 1 tl küpsetuspulbrit
  6. 200 g võid
Täidis
  1. 350 g toorjuustu
  2. 400 g lahjat kohupiima
  3. 400 g 10% hapukoort
  4. 4 muna (ikka vabalt peetud kanade omasid)
  5. 1 tl vaniljeekstrakti
  6. 500 g (külmutatud) vaarikaid
Juhtnöörid
  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadidi.
  2. Sega omavahel kokku kõik põhja kuivained ning tükelda neile juurde külm või.
  3. Töötle sõrmedega või kuivainete sisse nii, et tekib puru. Väga ühtlane ei pea olema, aga suured võitükid võiks kadunud olla.
  4. Sega toorjuust suhkruga pehmeks.
  5. Seejärel lisa segule kohupiim, hapukoor, munad ning vaniljeekstrakt. Sega kõik ühtlaseks.
  6. Kui sul on suur kauss, siis võid ka vaarikad täidisega kokku segada, kui mitte, siis võid vaarikad eraldi täidisele panna.
  7. Võta suur küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat ning laota sellele umbes 2/3 purust. Vajuta see kätega õrnalt lamedaks nii, et see täidise peale kallamisel paigal seisaks.
  8. Vala täidis ning vaarikad põhjale ning silu spaatliga ühtlaseks.
  9. Kõige peale pudista ühtlaselt ülejäänud taignapuru.
  10. Küpseta umbes 30 minutit.
  11. Naudi soojalt või külmalt kohe või järgmisel päeval (kui jätkub) 🙂
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

    • Jäta kommentaar

      kadri
      26. apr. 2017

      Mul siin täidisesse ei läinudki suhkrut – puru juba iseenesest päris magus ja mulle piisas sellest kenasti.
      Aga võib muidugi omal soovil juurde lisada, kui magusam meeldib 😉

  1. Jäta kommentaar

    Rauno
    7. märts 2019

    Mul sarnane küsimus. Teil on p-s 4 kirjas “sega toorjuust suhkruga pehmeks”, aga samas p-st 2 tulenevalt on see juba eelnevalt teiste ainetega kokku segatud? Minu küsimus: mis suhkruga ma seda toorjuustu siis täpsemalt segama pean?

    • Jäta kommentaar

      kadri
      25. märts 2019

      Hei! Ma ise tegelikult ei kasutanudki selle koogi täidises suhkrut, aga maitse järgi võib seda sinna juurde lisada (mul endal on väga “mittemagus” maitsemeel). Ma rohkem kui detsiliitrit kindlasti ise ei lisaks. Sõltub sellest ka, kui magusad vaarikad olema juhtuvad 🙂

    • Jäta kommentaar

      Mai
      27. aug. 2021

      Lemmikkook meil. Jahu panen natuke rohkem ja kasutan 80% täisterajahu. Unustasin puru peale panna seekord, aga vast pole hullu.

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>