Terav-hapu nuudlisupp krevettidega
Kuigi ametlikult hakkas kevad justkui pihta, siis õue vaadates on hetkel rohkem nagu sügise moodi – hall ja vihmane. Seda enam tuleb toiduga olemist turgutada ja sellisesse vihmasesse ilma sobib kausitäis auravat suppi nagu valatult!
Varasemalt keetsin ma päris tihti ise puljongit. Enamasti ahjukana ülejäänud karkassist ja ma leian siiamaani, et see on ainuõige võimalus, sest nii saab kõik lõpuni ära kasutada, ka kontidest maitse kätte ning nii saab ühest kanast ikka väga mitu korda süüa teha. Küll aga on minu ahjukana valmistamine väga harvaks jäänud, sest härra elukaaslane ei ole liha söönud juba väga mitu aastat ja ka mina ise olen pigem taimede söömise usku, kuigi loomset kraami lõplikult oma menüüst välja lülitada pole mul kavas.
Igal juhul on suppide tegemine üsna harvaks jäänud, kui kodune puljong enam pidevalt sügavkülmas ootamas pole. Aga see muutus kõik mõned nädalad tagasi, kui Food Studio mulle mõned oma puljongid maitsmiseks saatis. Sellest ajast alates olen näiteks mitu korda sibulasuppi teinud, ja kui tavaliselt tundub ühele inimesele supi valmistamine pehmelt öeldes napakana, siis nende puljongite väiksem pakk on 350 ml, mis on üsna täpselt ühele inimesele paras supiports. Mul muidugi on suur isu ka 🙂
Ka täna tegin suppi ainult iseendale, aega kulus selleks vähem, kui pool tundi ning enamuse sellest poolest tunnist sain tegelikult teisi asju teha, sest supp podises omaette. Minu arvates väga mõistlik lõunasöök! Pluss ma sain rahuldada oma vürtsi ja hapususe vajadust, mis mul juba mitu päeva oodanud oli. Vürtsist rääkides, siis maitse kindlasti tšillit, mis sul olemas on ning kohenda kogust vastavalt oma eelistusele. Kuna mul oli üsna mahe isend, siis ma ise lisasin veel pisut kuivatatud tšillihelbeid lisaks, mulle vürts ikka väga meeldib ja suu peab ikka korralikult õhkama saama. Lisaks on mul pärast vürtsika toidu söömist alati ekstrahea tuju, vahet pole kas sajab vihma, lörtsi või pussnuge 🙂
- 1 vars sidrunheina
- Jupike ingverit
- 1 roheline sibul
- 1 punane tšilli (maitse ja timmi annus iseendale parajaks)
- 1 kaffirlaimileht, kui sul olema juhtub (mul on üks pakk kogu aeg sügavkülmas olemas)
- Pisut õli praadimiseks
- 350 ml kanapuljongit (Food Studio väiksem pakk on täpselt nii suur)
- 1 laimi mahl
- 1 tl kalakastet
- Suts soola
- Peotäis nuudleid
- Peotäis krevette (mul oli 7 suuremat sulatatud krevetti)
- Serveerimiseks rohelist sibulat ja koriandrilehti
- Eemalda sidrunheinalt välimised kuivanud lehed, viruta sellele noa nüri küljega siia-sinna mõni mõnus hoop, et maitsed valla pääseks ning lõika see siis diagonaalselt umbes 2 cm juppideks.
- Ingver lõika umbes 1 mm paksusteks ketasteks, chilli ratasteks ning roheline sibul juppideks.
- Viska kogu hakitud kraam ja laimileht vähekese õliga potti ning lase madalal kuumusel umbes 5 minutit säriseda. Siis lisa puljong, lase keema tõusta ning umbes 20 minutit podiseda.
- Pigista hulka laimimahl ning kalakaste, maitse ning vajadusel lisa pisut soola.
- Viska nuudlid puljongisse ning keeda neid seal seni, kuni pehmed (keetmise aeg sõltub sellest, millised nuudlid valinud oled - vaata pakilt soovituslikku keetmise aega ning keeda neid sellest minutike vähem).
- Kui nuudlid pehmed, siis viska puljongisse ka krevetid, lase neil keema tõusta ning serveeri supp siis kohe lisades veel maitserohelist lisaks.
- Kui soovid süües vähem vaeva näha, siis võid enne nuudlite puljongisse lisamist selle ära kurnata, sest sidrunhein ja laimileht just väga söödavad ei ole. Mind need supi sees ei sega ja söön lihtsalt nende ümbert.
Ole esimene, kes kommenteerib