Hea toidu kodu

Mõnusalt kleepuvad seened vürtsikas kastmes

Pearoog, Vegan | 14. märts 2019 | By

Tänane toit on inspireeritud Aasia köögist, kuid mingit pidi konkreetse retsepti järgi tehtud ei ole ning samuti ei oskaks ma sõrme kaardil ühelegi konkreetsele riigile sättida. Samuti ei seostu mul porru esimese asjana idamaiste retseptidega ning ka tšillikaste on sel korral hoopis Ameerikast toodud Arizona jalopenokaste, aga retsept on ülimaitsev ja kirja panemist väärt.

Hakkasin alguses kirjutama, et autentset retsepti siit otsida ei tasu, aga siis hakkasin mõtlema – kui just mina siin ja praegu selle retsepti välja mõtlesin, siis kas see mitte ei ole minu köögile autentne? Mis teie arvate – kas autentseks peaks lugema retsepti, mis on rida realt retsepti järgides tehtud või siis hoopis see, mis just praegu oma maitsemeelele ideaalseks timmitud?

Seened on pärit Scandic Organicu valikust, kes mulle need lahkelt katsetamiseks saatis. Kui sul shitaakesid leida ei õnnestu, siis loomulikult sobivad ka tavalised šampinjonid. Aga kui vähegi õnnestub, siis soovitan väga ikkagi just shitaaket kasutada, sest neil on rohkem maitset ja mõnusalt tugev tekstuur, mis siin retseptis ülimalt hästi töötab.

Mõnusalt kleepuvad seened vürtsikas kastmes
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 150 g shitaake seeni
  2. 0,5 dl maisitärklist
  3. 0,5 dl õli
  4. 100 g porrut
  5. 100 g paprikat
  6. 0,5 dl sojakastet
  7. 1 spl ketšupit
  8. 1 spl tšillikastet (võid rohkem ka panna muidugi ;))
  9. 1 spl kookossuhkrut
  10. 2 dl vett
  11. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Tükelda suuremad seened, väiksed armsad tupsukesed võid terveks jätta, viska need kõik kaussi ning raputa tärklisega üle.
  2. Kuumuta pannil õli, raputa seentelt suurem tärklisemass kaussi tagasi nii, et need ainult õhukeselt kaetud oleks ning prae need igast küljest kuldseks ja krõbedaks. Selleks kulub nii 5 minutikest.
  3. Vahepeal lõika porru ratasteks ja paprika ribadeks.
  4. Kui seened krõbedad, siis tõsta need pannilt kõrvale, maitsesta kohe soola ja pipraga ning jäta ootama.
  5. Pannil kuuuta veel pisut õli ning prae selles porrut ja paprikat paar minutit.
  6. Siis lisa pannile soja, kuum vesi, ketšup, tšillikaste ning kookossuhkur, raputa sisse ka seentest üle jäänud tärklis ning lase kastmel mõned minutid podiseda ja paksemaks muutuda.
  7. Viimase asjana sega seened kastme sisse tagasi ning serveeri koos koheva basmatiriisiga.
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>