Hea toidu kodu

Superkerge šokolaadivaht

Magustoit, Vegan | 1. apr. 2019 | By

Te ei usu, kui luksuslik võib olla üks magustoit, kus ei ole kasutusel grammigi vahukoort, tonnide kaupa suhkrut ega tegelikult ka mitte midagi muud karjuvalt ebatervislikku. Magustajaks ja maitseandjaks on siin tume šokolaad, aga tükike tumedat teeb ju teadupärast ainult head ja ma valin ise alati võimalikult tumeda, vähemalt 80% kakaosisaldusega šokolaadi.

Mul on siin blogis juba üks taimne šokolaadivaht olemas. Ka tänane eksemplar on loomsest kraamist täiesti vaba, kuid eelmisest versioonist veel kergema konsistentsiga ning olen sellest ise hetkel täiesti sõltuvuses.

Avokaadod on esindatud mõlemas retseptis ning viimasel ajal on neid aina lihtsam poeletilt küpsena (samas mitte üleküpsenuna) leida ning need on niikuinii minu lemmikud nii soolastes, kui magusates retseptides.

Üllatuskoostisosaks ning õhulisuse tagajaks on siin kikerhernekonservist pärit vedelik, mis muidu lihtsalt ära viskamisele läheks, seega on kõigele lisaks tegemist veel ka toiduraiskamise vähendamisega ja sellele ma kirjutan alati kahe käega alla! Seda, et vaht kuidagi hernemaitsega jääb ei pea kartma – kes ei tea, millest see tehtud on ei arva elusees ära, et just selline veider koostisosa õhulisuse tagab.

Pikemat juttu siia vaja polegi! Lihtsalt head nautimist ja kaunist esmaspäeva!

Superkerge šokolaadivaht
Portsjoneid: 4
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Ajakulu kokku
3 hr
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Ajakulu kokku
3 hr
Vaja läheb:
  1. 100 g tumedat šokolaadi
  2. 150 g üliküpse avokaado viljaliha
  3. 1 purk kikerherneid (herneid kasuta mõnes muus retseptis, siin vajame konservivedelikku)
  4. Suts soola
Juhtnöörid
  1. Sulata šokolaad vesivannil.
  2. Samal ajal alusta juba kikerhernevedeliku vahustamist, selleks läheb pea 10 minutit ning soovid üsna tugevat vahtu, mis oma vormi hoiaks.
  3. Kui šokolaad on sulanud, siis pigista sinna juurde avokaado viljaliha, maitsesta terakese soolaga ning surista saumikseriga ühtlaseks.
  4. Kui oled vahu valmis saanud, siis sega pool sellest ettevaatlikult spaatliga šokolaadisegu hulka. Seejärel lisa ka teine pool vahust ning sega eriti ettevaatlikult lõpuni ühtlaseks.
  5. Jaga vaht võrdselt nelja klaasi vahel ning tõsta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tarduma.
https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>