Hea toidu kodu

Superjäine nektariini jäätee

Hetkel, kui seda postitust kirjutan sajab väljas ladinal vihma ja joon sooja teed. Aga alles paar päeva tagasi oli korralik suvi, mis veel loodetavasti sel aastal ka tagasi jõuab tulla ning siis sobis jäätee pärastlõunaseks jahutuseks lihtsalt imeliselt. Mul tegelikult on suvel jäätee ja ka jääkohv üsna igapäevased kaaslased, sest need maitsevad mõnusalt ja ei nõua erilist vaeva. Kui kuuma jooki üle jääb, siis kallan selle lihtsalt pudelisse ümber ning hoian külmkapis kuni isu peale tuleb. Jääkohv on lemmik india pähkli piimaga ja jäätee tavaliselt lihtsalt niisama, aga sel korral tegin ekstra jahutava jääjoogi (teate neid värvilisi, mida lõbustusparkides müüakse? No umbes selline, aga tervislik ja ilma kunstliku jurata).

Sama retsepti (õigemini meetodi) järgi saab teha väga palju erinevaid jooke – vali ise, millist teed soovid – sobivad kõik alates mustast kuni koduse piparmünditeeni välja (kui teespetsialistid seda nüüd loevad, siis jah, ma tean, et piparmünt ei ole tee :)), nektariini asemel võib vabalt kasutada maasikaid, mustikaid või hoopis sidrunit ning tegelikult saab samamoodi teha ka jääkohvi – sellisel juhul meeldib mulle puuviljana kasutada banaani. Kui keegi on eriti suur magusasõber, siis loomulikult võib siia ka mõnda siirupit lisada, aga minu arvates on puuviljad ise täiesti piisavalt magusad. Ehk siis vaba valik ning võimalusi on tõesti lõputult.

Tänase retsepti teeb eriliseks see, et niimoodi blenderiga jääteed tehes saab sellest joogist klaasile lausa kuhja peale ehitada. Jook on ekstra jäine ning seetõttu ka ülimalt jahutav, küll aga sobib see ainult kohe serveerimiseks, sest kui jääkristallid üles sulavad, siis muutub jook lihtsalt lahjaks jääteeks, mille erilisusest enam miskit alles pole. Valmistamine võtab samas aega vaid mõned minutid, seega ei ole keeruline janu tekkimise korral see kiiresti kokku suristada 🙂

Ah jaa, teest oli minu kasutusel Renegade Tea Estate roheline tee Tulip Garden ja ma väga soovitan nende teesid tellida, sest Eestlased ise teevad neid Gruusias ja tegemist on ülimalt toreda projektiga. Ma olen neilt ilmselt vähemalt 5 erinevat teed proovinud (ilmselt rohkemgi) ja viimne kui üks on olnud suurepärane. Aga nagu öeldud, siis loomulikult kasuta siin retseptis täpselt seda teed, mida ise tahad.

Nüüd on vaja ainult ilus suveilm uuesti ära oodata ning blender välja otsida.

Superjäine nektariini jäätee

Aeg kokku5 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 8 jääkuubikut
  • 1 küps nektariin
  • 200 ml jahtunud rohelist teed

Kuidas?

  • Pane jääkuubikud ning kergelt hakitud nektariin (ilma kivita loomulikult) blenderisse ning kasuta jää purustamise funktsiooni kuni nektariin on peaaegu püree ning jää kildudeks lagunenud.
  • Lisa blenderisse külm tee ning blenderda tavalisel režiimil kuni kõik on ühtlaselt segunenud.
  • Kalla klaasi ning naudi kohe.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>