Hea toidu kodu

Rooskapsa salat hea ja paremaga

Minu jaoks on terve aasta salatihooaeg. Ainult koostisosad varieeruvad ja sõltuvalt sellest, mida parajasti kodus on saab peaaegu alati mõne salati kokku segada. Isegi kui kodus on ainult kikerherneid või ube, sibulat ja mõnda hapumat tsitrust. Natuke tahinit, oliiviõli ja siit-sealt veel maitseaineid juurde ja ongi olemas. Mul tavaliselt on muidugi rohkem ka värsket kraami kapis ootamas, sest olen väga päris toidu usku ning mis küll oleks veel rohkem päris toit, kui taimed.

Igatahes. Nende eelpool mainitud toiduainetega pole tänases retseptis midagi pihta hakata. Räägin nüüd asjast ka 🙂 Juba tükk aega on mul meeles mõlkunud salat toorest rooskapsast ja kui ma avastasin, et homme on #EatBrusselSprouts day, siis see motiveeris mind selle lõpuks kokku keerama ja ma ei pea kahetsema. Tuli isegi parem, kui ma loota julgesin!

Nagu ikka minu retseptide puhul, siis keerulist ei ole siin midagi, küll aga pean tunnistama, et rooskapsaste õhukeseks viilutamine tiba ikka võtab aega. Kindlasti saab ka köögikombaini viilutajaga töö tehtud, aga selle paarisaja grammi hakkimiseks ma ausalt öeldes ei viitsi ühtki masinat välja võtta ja eks hakkimine ole ka omaette teraapiavorm. Aga kui kapsahunnik viilutatud, siis ülejäänu käib tõesti väga kiiresti!

Üks mis selle salati juures veel mõnus on, on see, et rooskapsas ei vetti salatikastmega kokku puutudes sekundiga ära. Selle võib vabalt mitu tundi või isegi mitu päeva enne söömist kokku segada. Ehk siis ideaalne mealprepi retsept. Ainult röstitud pähklid ja seemned soovitan serveerimiseni eraldi karbis hoida, et nad maksimaalselt krõmpsud püsiksid.

Minu jaoks piisas siin toodud kogusest lõunasöögiks ja ma ei tunne, et oleks liha, kala või muud valku juurde soovinud. Isegi algselt salatisse plaanitud feta otsustasin külmkappi mõnd muud hetke ootama jätta. Aga sina tee enda moodi ning kindlasti sobib see salat ka kõikvõimalike liharoogade kõrvale. Tegin muidu kiired arvutused ka ja salatis on 13.5 grammi valku, mis on ühe salati kohta päris korralik kogus.

Rooskapsa salat hea ja paremaga

Aeg kokku15 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 200 g rooskapsast
  • 1 väiksem õun
  • 15 g röstitud pekaanipähkleid
  • 15 g röstitud kõrvitsaseemneid
  • 15 g kuivatatud jõhvikaid ideaalne, kui leiad ilma suhkruta
  • 30 g granaatõunaseemneid
  • 1 tl extra virgin oliiviõli
  • 1 tl coconut aminos kastet
  • 0.5 väikese sidruni mahl
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Sega kausi põhjas kokku coconut aminos, oliiviõli, sidrunimahl ning sool-pipar. Maitse ja lisa mida tundub puudu olevat. Mulle meeldib, kui salatikastmed on pigem hapumad.
  • Lõika rooskapsastelt vajadusel tumedaks tõmbunud otsad ja eemalda koledad pealmised lehed (väga võimalik, et sul on nii ilusad nupukesed, et neilt ei pea midagi eemaldama). Siis lõika rooskapsas pikuti pooleks ning poolikud omakorda umbes 1-mm laiusteks ribadeks. Tõsta kaussi ja sega kastmega läbi.
  • Viiluta õun õhukeselt. Kuna mul on koduaia õun, siis ei koorinud, aga kui soovid, siis muidugi võid koorida. Lisa ka see kaussi.
  • Puista peale pähklid, seemned, jõhvikad ning granaatõun.
  • Naudi kohe või hiljem, ikka on hea!

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>