Hea toidu kodu

Mitte eriti punane kook “red velvet” koogi ainetel

Mõnikord on mul tuju teha ilusaid toite. Ja kõige ilusamad on teadagi magustoidud. Mulle meeldib, kui toidud on võimalikult naturaalsed, seega kõikvõimalikud toiduvärvid näiteks ei ole üldse minu teema. Maailmakuulsat red velvet kooki pole ma näiteks kunagi teinud, sest ma lihtsalt ei pea mõistlikuks puhtalt värvi pärast mingit keemiat toidu sisse panna. Jah ma tean muidugi, et on olemas ka naturaalseid toiduvärve, aga ikkagi – no pole lihtsalt minu teema. AGA kuna mul oli veel alles Green Bite peedijahu, siis mõtlesin, et katsetan sellega. Etteruttavalt olgu öeldud, et ega see kook punane ei saanud, aga selles süüdistan hoopis liiga ohtralt lisatud kakaod, mitte kahvatut peedijahu. Õhtul pimedas lahti lõigatud koogi pilt on retsepti all näha. Näeb välja nagu tavaline šokolaadikook, aga tegelikult ei ole 🙂
Punane või mitte – kook sai igatahes maitsev. Megatervislik ei ole, sest kasutusel on nii suhkur kui ka tavaline valge jahu, aga kõige hirmsam magusapomm ka pole ja tegelikult ühest tükist kenasti piisab.

Väljast sain koogi küll kaunilt roosaks värvida ning tekitasin kreemile peedijahu järk järgult juurde lisamisega mõnusa ombre efekti. Igaks juhuks mainin, et peedijahuga kreemi värvides peab arvestama sellega, et kreem muutub aja jooksul tibake tumedamaks.

Mul on isegi novembris veel terrassil mõned söödavad lilled õitsemas, seega mõned õied said kaunistuseks ning lisasin nii koogi kihtide vahele kui ka äärtesse kaunistuseks veel natuke Cake & Bake külmkuivatatud vaarikakillukesi – need on MEGAmaitsvad ja isegi väike kogus annab toidule ülimõnusa vaarikamaitse. Pluss loomulikult on nad jälle lihtsalt väga väga ilusad. Mõned söödavad pärlid ja suhkrutähekesed lisaks ning ongi üks ilus kook valmis. Ilu annab muidugi juurde see ilus sinine taldrik ning kuna juba mu instagrami story peale mitu inimest küsis, kust nii ilusa taldriku saab, siis ütlen kohe, et Gemossist. Sealt saab muidu ka neid külmkuivatatud vaarikaid ja koogikarpe ja üldse igasugu häid asju. Ainult et veebipood on kergelt öeldes halvasti kasutatav, seega võimalusel soovitan kohapeale minna. Aga omal vastutusel, sest mina vähemalt suudan sealt alati 4 korda rohkem asju osta kui plaanis oli ja mulle isegi ei meeldi shoppamine!!

Aga see selleks – retsepti juurde nüüd. See kook on tänu ohtrale kreemile mõnusalt mahlane. Kui sättida viitsid, siis väga atraktiivne ning maitseb vaniljeselt ja kakaoselt. Imeline!

Mitte eriti punane kook “red velvet” koogi ainetel

Ette valmistamiseks30 min
Keetmiseks-küpsetamiseks30 min
Portsjoneid: 10

Vaja läheb

Põhja jaoks

  • 220 g jahu
  • 20 g peedijahu
  • 40 g kakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 2 muna alati vabalt ringi jooksnud kanadelt, eks!
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl vaniljepastat
  • 150 g kreeka jogurtit
  • 200 ml india pähkli piima või mistahes muud neutraalse maitsega piima
  • 1 spl valge veini äädikat

Kreemi jaoks

  • 300 g toorjuustu
  • 50 g suhkrut
  • 200 ml vahukoort kasutan alati Tere kaerakoort
  • 300 g kreeka jogurtit
  • 1 tl vaniljepastat
  • 3 spl peedijahu

Kaunistuseks

  • Külmkuivatatud vaarikaid
  • Söödavaid lilli
  • Suhkrupärleid

Kuidas?

  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning määri 20cm diameetriga lahtikäiv koogivorm kergelt võiga. Hoia vormi taigna valmistamise ajal külmkapis.
  • Sega omavahel kokku kõik kuivained – jahu, peedijahu, kakao, küpsetuspulber, sooda ning sool.
  • Teises kausis vahusta munad suhkruga kuni suhkur on sulanud ning saad helekollase vahu.
    Lisa munavahule vaniljepasta, kreeka jogurt, india pähkli piim ning äädikas. Sega ühtlaseks.
  • Kalla vedelad ained kuivainete juurde ning sega kõik ettevaatlikult ühtlaseks. Sega ainult nii palju, et kõik on segunenud ja mitte grammigi kauem.
  • Vala segu vormi ning küpseta 35 minutit. Seejärel lase koogil vormis täielikult jahtuda.

Kreemi jaoks

  • Vahusta toasooja toorjuustu ning suhkrut seni kuni suhkruterad on sulanud. Lisa vahukoor ning vahusta kuni saad hästihoidva vahu. Lisa vaniljepasta ning jogurt nig sega veelkord kergelt läbi.
  • Kui soovid üleni roosat kooki, siis sega ka peedijahu koheselt kreemi hulka. Kui soovid, et osa kreemi oleks valge, siis tee seda hiljem osade kaupa.

Koogi kokku panemiseks

  • Lõika täiesti jahtunud kook ettevaatlikult keskelt pooleks ning pane alumisele poolele umbes kolmandik kreemist. Selle peale pane maitse järgi külmkuivatatud vaarikaid ning pealmine koogipoolik ja mulle meeldib see alati tagurpidi keerata, et pealmine osa eriti sile saaks!
    Kata kokkupandud kook igast küljest õhukese kreemikihiga.
  • Nüüd on see koht, kus mida segasin kreemi sisse 1 spl peedijahu ning panin kolmandiku ülejäänud kreemist pritskotti. Pritsisin koogi ülemisest äärest alustades väikesed mummukesed kuni kreem otsas. Siis segasin veel 1 spl peedijahu kreemi hulka ning pritsisin järgmise satsi, siis viimase spl ning pritsisin koogi lõpuni. Sina tee muidugi nii, nagu sina soovid, aga mulle tundus nii ilus.
  • Äärtesse raputasin veel natuke vaarikaid, mõned söödavad lilled ja nonparellid lisaks ja ongi valmis.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>