Hea toidu kodu

Mandlikorvikesed jogurtikreemi ja viigimarjadega

Viigimarjahooaeg on jube lühike, aga just praegu on see õnneks käes. Samuti on muidugi käes ka kodumaiste õunte tippaeg, seega enamasti söön ikka kõike kohalikku, aga siiski olen ka viigimarju päris piisavalt niisama söönud ning ka salatites kasutanud. Sel korral leidsid viigimarjad aga koos jogurtikreemiga tee korvikeste sisse.

Korvikesed ei kuulu just minu tavaliste tervislike ja valge suhkru vabade retseptide hulka, aga ega neid iga päev sööma ei pea. Pluss jogurt ja marjad on kindlasti tervislikud ning tegelikult ka lihtsalt kreem ohtrate marjadega maitseb samuti väga hästi. Vahukoorena kasutan mina kreemi sees Tere vahustatavat kaerakoort, sest see maitseb mulle lihtsalt kordades rohkem, kui tavaline vahukoor, aga loomulikult võid kasutada täpselt sellist vahukoort, mis sulle meeldib. Samuti võid välja vahetada marjad ja kasutada hoopis mustikaid, maasikaid, virsikuid või miskit muud, mis just hetkel värsked ja head on või lihtsalt isutavad.

Korvikeste krõbedus koos maheda kreemi ning särtsakate marjadega koos on aga eriti hea. Kusjuures kuigi loogika järgi peaks korvikesed olema parimad just samal päeval, kui need täidise niiskusest veel pehmeks pole muutunud, siis tegelikult maitsevad need hästi ka järgmisel päeval, mil maitsed rohkem ühtlustunud on.

Mandlikorvikesed jogurtikreemi ja viigimarjadega

Ette valmistamiseks40 min
Keetmiseks-küpsetamiseks25 min
Portsjoneid: 12

Vaja läheb

Taigen

  • 160 g jahu
  • 60 g mandlijahu
  • 50 g suhkrut
  • 110 g külma võid
  • Tibake soola

Täidiseks

  • 150 ml vahukoort mina elistan Tere kaerakoort
  • 380 g kreeka jogurtit
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 5 suurt viigimarja
  • 24 värsket vaarikat
  • Soovi korral pisut musta pipart või tüümiani lisaaktsendiks

Kuidas?

Korvikeste jaoks

  • Sega omavahel jahud, suhkur ja näpuotsatäis soola.
  • Kui sul on lõiketeradega köögikombain, siis kasuta seda, et väikesteks kuubikutes lõigatud või kiiresti jahuga ühtlaseks töödelda.
    Kui sul ei ole köögikombaini, siis haki või noaga kiiresti jahuga ühtlaseks.
  • Kui taigen jääb mõnusalt kokku, siis suru see ühtlaseks palliks. Kui mitte, siis lisa 1 tl jääkülma vett ning tüütle kiiresti ühtlaseks.
  • Jaga taigen 12 võrdseks osaks ning suru õhukese kihina muffinivormi põhja ning äärtele nii, et taigen ulatub umbes 1 mm üle iga augu ääre.
  • Tõsta vorm vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
  • Küpsetamiseks eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kasuta taigna paigal hoidmiseks küpsetuskive või kuivatatud ube ning küpseta 15 minutit. Seejärel eemalda kivid ning küpseta veel 10 minutit kuni taigen on krõbe ja kuldne.
  • Lase korvikestel vormis umbes 10 minutit jahtuda, seejärel tõsta need vormist välja ning jahuta restil täielikult.

Lõppakord

  • Lõika viigimarjadest 24 ilusat õhukest sektorit ning haki ülejäänud viigimarjad väikesteks kuubikuteks.
  • Vahusta koor, sega see õrnalt jogurti ning vahtrasiirupiga läbi.
  • Jaga viigimarjakuubikud võrdselt korvikeste põhjadesse ning täida korvikesed jogurtikreemiga.
  • Kaunista viigimarjasektorite ja värskete vaarikatega. Soovi korral lisa veidi värskelt purustatud musta pipart või tüümianilehti.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>