Lihtne rabarberikook
Kui elu (=ema) rabarberit pakub, siis tuleb otse loomulikult kook küpsetada. Ja kuna retsept, mis kiirelt kodus olevatest asjadest kokku klopsitud sai väga hästi töötas, siis panen igaks juhuks ka järgmiste kookide tegemise tarbeks kirja. Midagi keerulist siin pole – vaid natuke viilutada, vahustada, kokku segada ja küpsetada.
Kook maitseb hästi nii kohe soojana (kindlasti jäätis klapiks ka siia kenasti, aga mul polnud seda sel korral võtta), aga ka jahtununa väga mõnus.
Mõnusat katsetamist!
Lihtne tagurpidi rabarberikook
Vaja läheb
- 700 g rabarberit
- 4 muna ikka ja alati kasutan ainult vabalt jooksnud kanade mune
- 150 g suhkrut
- 1 tl vaniljepastat
- 200 g 10% hapukoort
- 50 g mandlijahu
- 100 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Pisut võid, vormi määrimiseks
Kuidas?
- Viiluta rabarber õhukeselt ning sega kokku 100 grammi suhkruga. Jäta ootele, kuni tainast valmistad.
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning kata koogivormi (26-cm diameeter) põhi küpsetuspaberiga + määri ääred võiga.
- Eralda munavalged kollastest. Vahusta munakollased koos 50 grammi suhkruga heledaks vahuks, seejärel lisa hapukoor ja vanilje. Viimasena sega õrnalt hulka mandlijahu, nisujahu ja küpsetuspulber.
- Munavalged vahusta koos tiba soolaga eraldi tugevaks vahuks. Seejärel sega need ettevaatlikult munakollase seguga kokku.
- Säti rabarberiviilud koogivormi põhja (võid seda teha nii ilusti või suvaliselt, kui tuju on) ning vala peale tainas.
- Küpseta 45 minutit, seejärel tõsta vorm välja ning lase 15 minutit jahtuda. Seejärel kata koogivorm suure taldrikuga ning keera see kiiresti ümber ning saad siis vormi lihtsalt eemaldada.
Sirje
26. mai 2023
Proovin kindlasti järele ,sest mandlijahuga pole seda veel teinud