Go Back

Lihtne tagurpidi rabarberikook

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks45 min

Vaja läheb

  • 700 g rabarberit
  • 4 muna ikka ja alati kasutan ainult vabalt jooksnud kanade mune
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vaniljepastat
  • 200 g 10% hapukoort
  • 50 g mandlijahu
  • 100 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Pisut võid, vormi määrimiseks

Kuidas?

  • Viiluta rabarber õhukeselt ning sega kokku 100 grammi suhkruga. Jäta ootele, kuni tainast valmistad.
  • Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning kata koogivormi (26-cm diameeter) põhi küpsetuspaberiga + määri ääred võiga.
  • Eralda munavalged kollastest. Vahusta munakollased koos 50 grammi suhkruga heledaks vahuks, seejärel lisa hapukoor ja vanilje. Viimasena sega õrnalt hulka mandlijahu, nisujahu ja küpsetuspulber.
  • Munavalged vahusta koos tiba soolaga eraldi tugevaks vahuks. Seejärel sega need ettevaatlikult munakollase seguga kokku.
  • Säti rabarberiviilud koogivormi põhja (võid seda teha nii ilusti või suvaliselt, kui tuju on) ning vala peale tainas.
  • Küpseta 45 minutit, seejärel tõsta vorm välja ning lase 15 minutit jahtuda. Seejärel kata koogivorm suure taldrikuga ning keera see kiiresti ümber ning saad siis vormi lihtsalt eemaldada.