Krõbedad suvikõrvitsapllid
Suvikõrvitsat on hetkel ilmselt kõigil palju. Mul ka. Kaks suurtes pottides kasvavat taime suudavad ühe minu kodus elava suvikõrvitsasööja küll väga edukalt ära toita. Sel aastal on minu kindlaks lemmikuks kollane suvikõrvits. Roheline on kahtlaselt kõva koorega, aga sorti ei tea paraku kummalgi, sest oma seemnest kasvama pandud taimed suutsin ma kevadise päikesega kogemata ära kõrvetada ning uued taimed tulid turult. On nagu on, aga siin retseptis on kasutusel just see kõva koorega ja lisaks veel tublisti üle normi kasvanud suvikõrvits. Koorisin ära ning pehme sisu võtsin välja ning tulemus on igati okei, seega tean soovitada, et see retsept sobib kohe kindlasti kõigi ülekasvanud suvikõrvitsate ära kasutamiseks kohe imeliselt!
Sisuliselt on siin tegemist soolaste pontšikutega. Kindlasti ei saa väita, et need üleliia tervislikud oleksid, sest õli sees küpsetatud asjad lihtsalt ei saagi seda olla, aga kui friteeritud toit iga päev menüüsse ei kuulu, siis katki sellest küll keegi ei lähe. Tasub ülejäänud päeva jooksul lihtsalt rohkem salatit süüa! Muide – kui kellelgi on aega nokitsemiseks, siis kahe lusikaga saab need pallid üsna pallikujuliseks voolida – ma paariga katsetasin ja tulid täitsa ümarad. Ülejäänutega otsustasin, et need maitsevad pisut laperguselt täpselt sama hästi!
Nagu iga praetud toiduga on ka need kõige maitsvamad just kohe pärast küpsetamist ning sobivad hästi kiireks suupisteks. Kuna mul oli täna täita ainult iseenda kõht, siis sain ruttu tegutseda ja minul sai see ports lõunasöögiks koos ühe hiiglasliku tomatiga, mis ma ema käest sain ja midagi muud siia juurde ei pidanudki vajalikuks süüa. Puhas suvine luksus!
Krõbedad suvikõrvitsapllid
Vaja läheb
- 200 g suvikõrvitsat peenelt riivitud, soolaga 10 minutiks seisma jäetud ning korralikult kuivaks pigistatud
- 50 g feta juustu
- 2 keskmist muna alati palun vabalt jooksnud kanadelt
- 1 tl kuivatatud oreganot
- 50 g jahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- Maitse järgi pipart
- Rapsiõli praadimiseks
Kuidas?
- Pane õli pliidile (või fritüüri, kui see sul olemas on) kuumenema
- Murenda riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsa hulka feta ning pudista oregano, maitsesta pipraga.
- Sega samasse kaussi juurde munad ning viimasena lisa jahu ning küpsetuspulber. Sega kõik kergelt läbi.
- Katseta väikese taignakogusega, kas õli on juba piisavalt kuum – see peab koheselt särisema hakkama, aga ei tohi kõrbema minna. Kui oled õli temperatuuriga rahul, siis vormi kahe lusika abil taignast väikesed pallikesed (liiga täpne pole vaja olla) ning kukuta need õli sisse. Küpseta
- Küpseta pallikesi neid vahepeal ümber keerates kuni need on kaunilt pruunikad. Kokku umbes kaks minutit, seejärel tõsta köögipaberile korraks nõrguma ning naudi kuni need on kuumad ja krõbedad.
Ole esimene, kes kommenteerib