Hea toidu kodu

Krõbe suvikõrvits kamaga

Suupiste, Taimetoit | 5. sept. 2023 | By

Ma kahjuks sel aastal ei tea suvikõrvitsauputusest midagi. Mul küll oli kaks taime, aga üks läks mingi valemiga ühe augusti alguse tormise päevaga rändama. Kuidas suvikõrvitsataim neljanda korruse terrassilt rändama läheb – ei ole kindel, aga ma kahtlustan, et siin olid kajakad mängus. Neile kevadel meeldisid ühel varahommikul ka mõned salatilehed nii väga, et lausa kaklesid terrassil nende üle suure lärmiga 🙂 Igal juhul teiselt taimelt olen küll mõned suvikõrvitsad saanud, aga uputuseks seda nüüd küll nimetada ei saa. Pildil veel üks kollane iludus näha ka. Õnneks muidugi ka poed ja turud on neid iludusi täis ja lookas lettidest võib järeldada, et üldiselt mingit ikaldust ei ole.

Olen aastaid küpsetanud krõbedat suvikõrvitsat, mis on paneeritud pankoga, aga täna oli panko kodust otsas ja poodi ju ometi minna ei viitsi. Küll aga oli mul pakk kama ja see tundus nagu päris hea mõte. Võin tagasiulatuvalt öelda, et see oligi hea mõte! Kui tahad mu klassikat teha, siis lihtsalt asenda kama pankoga ja on ka väga hea variant!

Muide – kui sinuni peaks jõudma ülekasvanud suured suvikõrvitsad, siis kui need ära koorid ja seemned eemaldad, siis tugevat viljaliha saab siin kenasti ära kasutada.

Krõbe suvikõrvits kamaga

Vaja läheb

  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 1 muna alati vabalt peetud kanadelt, eks!
  • 2 spl tavalist nisujahu
  • 1 dl kama
  • 100 g peenelt riivitud parmesani
  • Maitseks soola, pipart ja kuivatatud oreganot
  • Praadimiseks õli

Kuidas?

  • Alusta sellest, et lõikad suvikõrvitsa umbes 1,5 cm paksusteks kangideks. Kui kasutad suuremat ja pisut ülekasvanud suvikõrvitsat, siis kindlasti eemalda seemned. Sega suvikõrvitsakangid soolaga läbi ning jäta 10 minutiks seisma.
  • Klopi muna lahti ja maitsesta soola ja pipraga.
  • Sega kokku parmesan ja kama. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud oreganoga.
  • Kuivata suvikõrvitsad hoolega köögipaberi abil. Võid neid lausa veidike välja väänata. Pane need kaussi, raputa jahuga üle ning sega õrnalt läbi.
  • Pane õli sügavasse panni või potti kuumenema. Kui sul on fritüür, siis võid loomulikult seda kasutada. Ma ise panen tavalisel panni põhja umbes 2 cm õli ning keeran küpsetatavat lihtsalt vahepeal ringi.
  • Kasta jahus püherdatud suvikõrvitsakangid kõigepealt munasse, seejärel kata kama-juustu puruga. Prae igast küljest kiiresti krõbedaks.
  • Serveeri soojalt. Ma ei tunne siia kõrvale vajadust isegi kastet serveerida. Lihtsalt otse pannilt kõhtu!

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>