Go Back

Krõbe suvikõrvits kamaga

Vaja läheb

  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 1 muna alati vabalt peetud kanadelt, eks!
  • 2 spl tavalist nisujahu
  • 1 dl kama
  • 100 g peenelt riivitud parmesani
  • Maitseks soola, pipart ja kuivatatud oreganot
  • Praadimiseks õli

Kuidas?

  • Alusta sellest, et lõikad suvikõrvitsa umbes 1,5 cm paksusteks kangideks. Kui kasutad suuremat ja pisut ülekasvanud suvikõrvitsat, siis kindlasti eemalda seemned. Sega suvikõrvitsakangid soolaga läbi ning jäta 10 minutiks seisma.
  • Klopi muna lahti ja maitsesta soola ja pipraga.
  • Sega kokku parmesan ja kama. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud oreganoga.
  • Kuivata suvikõrvitsad hoolega köögipaberi abil. Võid neid lausa veidike välja väänata. Pane need kaussi, raputa jahuga üle ning sega õrnalt läbi.
  • Pane õli sügavasse panni või potti kuumenema. Kui sul on fritüür, siis võid loomulikult seda kasutada. Ma ise panen tavalisel panni põhja umbes 2 cm õli ning keeran küpsetatavat lihtsalt vahepeal ringi.
  • Kasta jahus püherdatud suvikõrvitsakangid kõigepealt munasse, seejärel kata kama-juustu puruga. Prae igast küljest kiiresti krõbedaks.
  • Serveeri soojalt. Ma ei tunne siia kõrvale vajadust isegi kastet serveerida. Lihtsalt otse pannilt kõhtu!