Grillitud virsiku salat fetaga
Suured pühad on nüüd läbi, uusaastalubadused antud ja kardetavasti on mõned juba osad lubadused ka unustanud 😀 Aasta alguses spordiklubides ringi vaadates on alati selline tunne, et just iga päev trennis käimine on uusaastalubadus number üks, aga rahvamassid hõrenevad paraku päris kiiresti. Mul endal on trenniga nii eelmisel kui ka sellel aastal pigem väga hästi. Olen saanud kinnitust, et on vaja ainult enda jaoks õige ala leida ja mingit erilist tahtejõudu polegi vaja trenni jõudmiseks enam rakendada, sest jalad kõnnivad justkui iseenesest õigel ajal õigele poole. Seega – kes õiget ala veel leidnud ei ole, siis proovige erinevaid asju. Kui esimene kord välja ei tule, siis proovige teist korda veel. Ja kui ikka ei meeldi, siis võtke lihtsalt mõni uus trenn käsile. Spordiklubid pakuvad sadu erinevaid trenne ja need, kes klubist kaugel elavad, siis internet on treeningvideoid täis, rääkimata sellest, et lihtsalt looduses jalutamine on ka alati variant. Aga siinkohal lõpetan nüüd oma liigutama sundiva kihutuskõne ja suundun salati juuurde.
Miks ma seda spordijuttu tegelikult üldse alustasin oli see, et jagan teiega täna üht kergemat retsepti, mis pärast pühi kindlasti omal kohal on. Salatid saavad minu kodus valmis tavaliselt sellest, mis parasjagu olemas on, seega neid retsepte ka väga tihti ei jaga, sest igaüks oskab ju ise ka asjad kaussi või taldrikule kokku tõsta, aga mõned kombinatsioonid kohe on nii head, et väärivad ka kirja panemist. See siin on just üks selline. Mulle väga meeldib magusa ja soolase kooslus ning just seda kombinatsiooni esindavad siin feta ja grilltriibulised virsikud. Mõnus!
Minule piisab sellest salatist kenasti kergemaks lõunasöögiks, aga kui sa kuidagi ilma lihata hakkama ei saa, siis näiteks natuke grillitud kana sobiks siia kõrvale ka kindlasti hästi!
- 2 virsikut
- Pisut oliiviõli ja soola
- 20 mandlit
- Paar peotäit meelepäraseid salatilehti
- 40 g fetat
- Peotäis granaatõunaseemneid
- 2 spl extra virgin oliiviõli
- 1 spl sidrunimahla
- 0,5 tl mett
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- Pane grillpann kuumenema.
- Eemalda virsikutelt kivid ning lõika need sektoriteks.
- Määri virsikusektorid imeväikese koguse oliiviõliga, raputa neile soola ning grilli mõlemalt poolt mõnusalt triibuliseks.
- Samal ajal viska grillpannile ka mandlid, need saavad kenasti sama aja jooksul röstitud.
- Salatikastmeks sega mesi sidrunimahla ning soola-pipraga ning siis lisa oliiviõli.
- Sega salatilehed kastmega ning tõsta taldrikutele.
- Serveerimiseks tõsta salatikuhjakestele grillitud virsikud ning mandlid, pudista peale feta ning lisa ka granaatõuna seemned.
Ole esimene, kes kommenteerib