Hea toidu kodu

Friikad hommikusöögiks – aga miks ei?

Ma arvan, et tegelikult ei ole maailmas mitte ühtki inimest, kellele friikartulid ei maitseks. Mõnusalt soolased ja krõbedad. Samas ma tahaks ka edaspidi alla saja kilo kaaluda ja kõike maitsvat pisut ebanormaalselt suurtes kogustes tarbida, seega peab otsima sutsu tervislikumaid variante. Loomulikult ainult nii, et maitse ei kannata 🙂

Tegelikult need tänased bataadifriikad tavaliste kartulitega ei konkureeri, ega neid kuidagi ei asenda, aga paremat nime ma neile ka välja mõelda ei suutnud. Igal juhul on need aga mõnusad tervislikud friikartulikujulised näksid ja sobisid koos quacamolega suurepäraselt hommikusöögiks. Väga krõbedaks need sel moel valmistades ei muutu. Ma eeldan, et kui õli ohtramalt lisada, siis saaks krõbedust ka juurde, aga mõnusalt magus-soolased on need küll. Ja jällegi on neid ülilihtne valmistada – suurim vaev saab maguskartuli pulgakesteks lõikamisega nähtud ja ülejäänud töö on juba ahju teha. 

Mina sõin siia juurde veel lehtkapsast tehtud krõpse ja praetud jahubanaani. Kuidagi olid mõlemad mu koju sattunud (ehk siis ma ilmselgelt olen need ise poest koju tassinud 🙂 )ja vajasid ära söömist, seega sattus tänane brunch 100% vegan olema ja ei saa küll öelda, et millestki puudust oleksin tundnud.

Bataadifriikad
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. 2 keskmist bataati
  2. 1 spl õli
  3. Soola
  4. Serveerimiseks quacamolet või muud meelepärast kastet
Juhtnöörid
  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Pese bataadid soovi korral ja kui vajalikuks pead, siis ka koori.
  3. Lõika juurvili umbes 1x1 cm kangideks ja sega need ahjuplaadil korralikult õli ning soolaga kokku.
  4. Laota kartulid ühe kihina ahjuplaadile ning küpseta umbes 15 minutit neid vahepeal ümber keerates.
  5. Naudi kohe 🙂
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>