Kookose-laimi trühvlid (vegan)
Kuna need trühvlid on siin blogis üks populaarsemaid retsepte, siis mõtlesin, et jagaks teiega veel üht trühvliretsepti. Tõsi on see, et kinkimiseks sobivad ka need kommid üüberhästi ja miks mitte tehagi sel aastal jõulukingituseks isevalmistatud trühvlitest assortiid.
Ka sel korral ei ole valmistamiskäigus midagi keerulist ja tulemus on väga mõnus. Õige pisut meenutab see retsept ehk Rafaello komme, sest oleme ausad – peaaegu kõik kommid, kus kasutusel kookoshelbed, meenutavad neid. Lisaks on siin teiseks peaosaliseks valge šokolaad, mis tavaliselt on minu jaoks alati liiga magus ja ega ka need kommid just vähe magusad ei ole aga nende juures on lisaboonusena kasutusel ka ohtralt laimi, mis mõnusat hapukust juurde annab ja moodustab kookosega alati täiusliku kombinatsiooni – nii soolases kui magusas.
Kuna valge šokolaad sulab äärmiselt lihtsalt ja ka kookospiim ei ole just kõige tugevam kommide koos hoidja, siis neid trühvleid serveeri külmkapikülmalt. Muidu need sulavad ära.
Mina katsin sel korral osad trühvlid valge šokolaadiga ja oleks neile hea meelega veel ka laimikoort peale riivinud, aga väga veidral kombel ei olnud mul kodus enam ühtki laimi (tavaliselt on ikka vähemalt 5 tükki). Ülejäänud veeretasin pallikesteks, lasin neil külmkapis pisut taheneda ja veeretasin neid seejärel matcha sees, sest selle mõnus mõrkjus tasakaalustab šokolaadi magusust. Maitse poolest eelistan ise neid, mis on matchaga tehtud, aga kindlama peale minek on ilmselt šokolaadiga katmine, sest esiteks ei ole nii tugev rohelise tee maitse kõigi lemmik ja teiseks aitab valge šokolaadi kate muidu üsna pehmel segul paremini vormi hoida. Aga viimased on minu jaoks jälle tiba magusad. Seega igaühe oma valik 🙂
Aga mis siin pikalt jutustada, asume retsepti juurde!
- 100 g kookospiima
- 1 laimi mahl ja riivitud koor
- 150 g valget šokolaadi
- 120 g kookoshelbeid
- Katteks veel 100 g valget šokolaadi
- Kaunistuseks soovi korral veel riivitud laimikoort
- Kui soovid, siis matchat
- Kuumuta kookospiim, aga ära keema lase.
- Tõsta tulelt ning sulata kuumas piimas valge šokolaad.
- Riivi peene riiviga juurde ühe laimi koor ning pigista ka mahl.
- Viimasena sega sisse kookoshelbed ning lase segul külmkapis vähemalt tund aega (võib vabalt ka üleöö) jahtuda ja taheneda.
- Seejärel vormi enda jaoks meelepärase suurusega pallikesed ning aseta need taas külmkappi jahtuma.
- Sulata katteks mõeldud valge šokolaad veevannil ning püherda selles kookosepallikesi. Seejärel aseta need küpsetuspaberile tahenema ning riivi soovi korral kaunistuseks veel värsket laimikoort.
- Kui soovid osad pallikesed hoopis matchaga katta, siis veereta pallikesi lihtsalt selles.
Ole esimene, kes kommenteerib