Sõltuvust tekitavad seenekrõpsud
Käsi püsti, kes varem seenekrõpsudest kuulnud on! Mina igatahes ei olnud, aga päris kindlasti teen ma neid veel kõvasti, sest need on lihtsalt imeliselt maitsvad ja märkimisväärselt tervislikumad, kui nii mõnedki poes müüdavad snäkid.
Mina tegin need krõpsud shitaakedest ja pole veel jõudnud teiste seentega katsetada. Loogika põhjal kahtlustan, et sügisel puravikud võiksid ka päris hästi toimida ja äkki ka suuremad šampinjonid. Kui katsetamiseni jõuan ja õnnestub, siis annan kindlasti teada, aga seni saad soovi korral oma seened otse Eesti tootjalt tellida, kui poelettidelt ei leia.
Shitaaked on aga sellises vormis tõepoolest sõltuvust tekitavad. Pilt, mis siin postituse juures on, on tehtud õhtul kohe pärast seente ahjust võtmist. Ilusamad pildid tulevad teadupärast ikkagi päevavalguses, aga paraku ei olnud hommikuks enam mitte ühtki neist seenekestest alles, sest tahtejõud lihtsalt jäi sel korral alla 🙂
- 250 g suuremaid shitaake seeni
- 1 spl õli
- 1 spl sojakastet
- 0,5 tl seesamiõli
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Viiluta seened õhukeselt, proovi rihtida umbes 1 millimeetri paksuseid viilakaid.
- Piserda õlid ja soja seentele ning sega need nii ühtlaselt läbi, kui suudad. Seejärel säti seened ühe kihina ahjuplaadile laiali.
- Küpseta umbes 20 minutit, kuni seened on mõnusalt krõbedad. Vahepeal piilu ahju ning sega seeni vajadusel.
- Lase jahtuda ning serveeri niisama snäkina või näiteks salati või pasta lisandina.
Ole esimene, kes kommenteerib