Soe läätsesalat

Selle postituse mustand on mul siin julgelt umbes kolm kuud oodanud ja ma päris täpselt ei saagi aru, et miks, sest tegemist on ühe mu kõige lemmikuma taimse toiduga. Nagu piltidestki näha, siis see salat jõuab mu toidulauale üsna sageli ja see on üks väheseid asju, mida ma iga kord peaaegu täpselt ühtemoodi teen. Kõige mõnusam on seda teha mustadest läätsedest, aga kui neid leida ei õnnestu, siis ajavad ka rohelised läätsed kenasti asja ära. Ja tänasel vastlapäeval tundub see suht teemasse minevat, pole küll supp, aga vähemalt on kaunviljad!
Läätsed on äärmiselt mõnusaks taimsete valkude allikaks, ja vürtside ning sidrunimahlaga valmistatud kaste annavad neile erilise särtsu juurde. Ja niimoodi õhukeste viiludena grillitud suvikõrvitsat oleksin ma võimeline vist aastaringselt iga päev sööma. Lihtsalt imeline.
Kui härra elukaaslane kunagi veel liha sõi, siis sobitasin vahel selle sooja läätseroa kõrvale aeglaselt küpsetatud pardikoiva, aga tegelikult see ei ole kuidagi hädavajalik, sest ka suurimad lihasõltlased ei jää selle toidu juures liha taga nutma. Aga lusikatäis Saare maitsestamata jogurtit ja ohtralt koriandrit on siin küll minu jaoks kohustuslikud. Täistaimse toidu austajad võivad jogurti loomulikult endale sobiva alternatiiviga asendada

Mälestus suvisest ajast, mil koriander selle sooja salati jaoks pärines minu enda rõdult
Kommentaarid
- Toorjuustu-tomatidipp - […] sobitasin kastme vat selle läätsesalati juurde, aga raudselt sobib see ka hästi köögiviljade dippimiseks, võileivale […]