Hea toidu kodu

Toorjuustu-tomatidipp

Mida teha siis, kui toidu juurde oleks hädasti vaja mõnd külma kastet, ideaalis maitsestamata jogurtist, aga hapukoor või majonees ajaks ka asja ära? Poodi ju ometi ei hakka minema. 

Loomulikult tuleb natuke loominguliselt mõelda, kodus ringi vaadata ja midagi kokku keerata. Tihti lähevad need hädavajadusest sündinud retseptid tulevikus veel kordamiselegi, sest nii hea on. Täpselt nii juhtus selle kastmega siin. Natuke oli kodus toorjuustu ja tundus, et see võiks superhästi kokku sobida oma tippvormis olevate kirsstomatite ning ürtidega. Sobiski. Maitselt meenutab väga vanakooli hapukoore-tomatisalatit, mis natukeseks ajaks seisma on jäänud nii, et tomatimaitse koore sisse imbunud on. Päris nostalgiline värk!

Mina sobitasin kastme vat selle läätsesalati juurde, aga raudselt sobib see ka hästi köögiviljade dippimiseks, võileivale mahlasuse andmiseks või kasvõi keedukartulite juurde.

Toorjuustu-tomatidipp
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
5 min
Ajakulu kokku
5 min
Vaja läheb:
  1. 100 g maitsestamata toorjuustu
  2. 100 g küpseid tomateid (kasutasin erivärvilisi kirsstomateid)
  3. Korralik peotäis basiiliku ja rukkolalehti
  4. 0,5 tl värskelt jahvatatud pipart
  5. Maitse järgi soola
Juhtnöörid
  1. Säti tomatid kõrgemasse kaussi ja surista saumikseriga püreeks.
  2. Lisa neile toorjuust ning pulseeri kõik ühtlaseks.
  3. Viimasena haki peenelt sisse ürdid ning maitsesta soola-pipraga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>