Hea toidu kodu

Suvikõrvitsakotletid

Ilmselgelt on suvikõrvitsa hooaeg ja ma olen sel nädalal juba praeguseks kaks hiiglaslikku (no sellist kahekilost ülekasvanud) ja ühe mõistlikus suuruses suvikõrvitsat nahka pistnud ja tegelikult samal ajal, kui siin seda postitust kirjutan panin just ka ühe supikese oma viimase praegu kodus leiduva kõrvitsaga keema ja näksin samal ajal eilset viimast kotletti, mille retsepti nüüd kohe kirja panen. Olgu mainitud, et need maitsevad hästi ka külmalt ja järgmisel päeval, kuigi kindlasti mängib siin hetkel rolli ka minu hundinälg, mis tavaliselt ikka pärast trenni tekib 🙂

Need kotletid sobivad küll suve lõppu lihtsalt valatult, aga tegelikult on need ka keset talve mu toidulaual päris tihedad külalised, sest saavad ruttu valmis, maitsevad kõigile ja käivad minu loogika järgi ka igati tervisliku toidu kategooriasse. Ja söömiseks sobivad need nii omaette toidukorrana, minu puhul tavaliselt koos jogurtist, värskest kurgist ja mündist kastmega. Või siis nagu eile koos värskete kukeseentega. Või siis hoopis millegi tugevama juurde lisandina. Igaühele oma maitse järgi.

Ehk siis riiv välja ja kotlette tegema!

Suvikõrvitsakotletid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
20 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Aeg ettevalmistuseks
20 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. Umbes 1 kg suvikõrvitsat
  2. 1 suurem sibul
  3. 2 muna
  4. Soola-pipart
  5. Umbes 1 tl värsket hakitud oreganot
  6. 1 dl jahu
  7. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Riivi suvikõrvits jämedalt, sega umbes 1 tl soolaga läbi ja jäta sõelale umbes 10 minutiks nõrguma.
  2. Samal ajal haki sibul peenikeselt ning otsi välja kõik muu retsepti kuuluv.
  3. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vett, kui vähegi võimalik, kõige lihtsam on seda teha mitmes jaos ja käte vahel, aga võid ka vastu sõela suruda. Vedelikku tuleb välja PALJU. Kaalusin huvi pärast kõrvitsat ka pärast vee välja pigistamist ja sain tulemuseks umbes 500 g ehk pool kaalust.
  4. Kui kõrvits võimalikult kuiv, siis lisa see sibulale, löö juurde ka munad ning pipar ja oregano, sega kõik korralikult läbi.
  5. Vahepeal pane pann koos õliga keskmisele-kõrgele kuumusele soojenema.
  6. Viimasena sega taignale juurde jahu.
  7. Tõsta taignasegu lusikaga pannile ning prae pätsikesi mõlemalt poolt umbes 2 minuti jooksul, kuni need on väljast mõnusalt krõbedad ja keskelt hüübinud.
  8. Söö iseseisva toidukorrana näiteks tomatisalatiga või serveeri mõne roa kõrvale.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>