Hea toidu kodu

Bataadi-lehtkapsa supersalat

Pearoog, Salat, Vegan | 26. okt. 2018 | By

Mis siis, et sügis käes on – salat sobib igal aastaajal lauale. Ja sügisel sobib eriti hästi selline salat, kus on hunnikutes supertervislikku lehtkapsast, toitvat bataati ning proteiinirikkaid musti ubasid. Kuhjaga mõnusat krõmpsuvat kraami juurde ja minu jaoks annabki see juba peatoidu mõõdu välja. Kusjuures, täpselt sellesama retsepti leiab ka Fitlap toitumiskavast. Mõned minu retseptid saavad seal lähitulevikus veel esindatud olema ja muidugi arvutatakse seal välja just igaühele täpselt sobiv kogus. Mitte, et ennast sellest salatist väga lihtne paksuks oleks süüa 😀 aga ikka põnev vaadata, mis see õige kogus tegelikult olema peaks. Pluss on Fitlap ka täiesti uskumatult äge õhtusöögiideede allikas, kui mõnel päeval välja mõelda ei suuda, mida süüa peaks tegema.

Piltide pealt on juba päris hästi näha, et sügis kätte on jõudnud, sest päevavalgust on vähevõitu ning keset päeva süüa tegema ma väga tihti ei jõua. Pole midagi teha, aga kõige ilusamad pildid tulevad siiski päevavalgusega ning tänagi jõudsin veel viimased õrnad päikesekiired pilve tagant enne loojumist kinni püüda. Parem ikka, kui kunstvalguses pildistada. Kuigi mu uues köögis saab olema niiiiiii palju valgust, et võib-olla kannatab seal ka õhtuti pilte teha. Eks elu näitab 🙂

Bataadi-lehtkapsa supersalat
Portsjoneid: 4
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. 200 g bataati
  2. 0,5 tl õli
  3. Maitse järgi soola ja cayenne pipart
  4. 3 spl kõrvitsaseemneid
  5. 200 g lehtkapsast
  6. 2 tl oliiviõli
  7. 0,5 apelsinist pigistatud mahl
  8. 480 g konserveeritud musti ube (2 purki, külma veega üle loputatud)
  9. 1 punane sibul
  10. 0,5 väiksemat granaatõuna
  11. 1 väiksem punane õun
Juhtnöörid
  1. Eelkuumuta ahi 250 kraadini, samal ajal koori ja tükelda bataat umbes 2 cm kuubikuteks.
  2. Viska bataat ahjuplaadile, piserda kergelt õliga ning maitsesta soola ja cayenne pipraga.
  3. Viska 15 minutiks ahju. Umbes 3 minutit enne bataadi valmimist viska ahju ka kõrvitsaseemned.
  4. Tõsta ahjuplaat välja ning lase bataadil ja seemnetel jahtuda.
  5. Lehtkapsalt eemalda tugevad rootsud ning haki lehed pisut peenemaks.
  6. Sega need kokku oliiviõli, veidikese soola ning apelsinimahlaga ja masseeri käte vahel korralikult läbi.
  7. Haki sibul võimalikult peenelt, puhasta granaatõun seemneteks ning viiluta ka õun õhukeselt.
  8. Sega kõik omavahel kokku ning maitsesta vajadusel veel soolaga.
  9. Söö ära:)
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>