Hea toidu kodu

Värvilised suverullid rohelise dipikastmega

Eelroog, Salat, Taimetoit | 17. veebr. 2018 | By

Oodates Helsingi lennujaamas oma miljon tundi kestvat sõitu soojale maale tundub mõistlik postitust kirjutades aega parajaks teha ja mis muu sobiks puhkuse algusesse paremini, kui värsked ja värvilised kevadrullid 🙂 Tegelikult tegin neid juba paar nädalat tagasi, aga nagu ikka, siis kirjutamiseks aega olnud ei ole. Nüüd proovin kõik selle aja tagasi teha ja vähemalt see postitus tundub küll juba varsti valmis saavat. 

Heidame aga nüüd selle “aega üldse ei ole” virisemise kõrvale ja vaatame seda pilti, eksole. Juba neile ainetele peale vaadates on täisti selge, et neist midagi imelist kokku saab panna ja nii ongi. Värvilise toidu puhul võib ka kindel olla, et selle seest võimalikult palju erinevaid kasulikke aineid kätte saab

Värsked kevadrullid on üks nendest toitudest, mida tehes ja eriti neid hiljem süües, ma mõtlen, et miks ma neid küll tihedamini ei tee. Kui riisipaberi rullimise käppa saad, siis on nende tegemine ülilihtne. Trikk on selles, et paberit ei tohi liigselt leotada, vaid ainult nii palju, et seda kerge vormida oleks. Kui lasta sel liigselt pehmeneda, siis muutub see liiga hapraks. Kui see selge, siis ülejäänu on lihtsalt hakkimine ja rullimine. Maitsetega võib mängida täpselt nii, nagu süda soovib, aga minu lemmikud on lihtsalt värskete ja võimalikult erivärviliste taimedega täidetud. Tänasele satsile annab kerget magusust mango ja mõnusat kreemisust avokaado. Mõlevad kusjuures õnnestus Tallinnas täiesti mõistliku küpsusastmega leida. Kuigi teid kõiki kadedaks ajades tuleb öelda, et juba paari lennu pärast olen kohas, kus magod kohe päris kindlasti veel paremini maitsevad. 

Igaks juhuks googeldan nüüd kiiresti kohe ka seda, et kas Kambodžas ikka on mangod popid. Interneti põhjal tundub, et on 🙂 seega on veel üks asi, mida oodata. Järgmine postitus loodetavasti juba soojalt maalt, aga varsti on meil ka kevad käes ja seni nautige lund. Kevadrulle võib ka lumega süüa, see on kohe täiesti kindel!

Värvilised suverullid dipikastmega
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 10 lehte riisipaberit
  2. Veerand punast kapsast (umbes 300 g)
  3. 1 suurem porgand
  4. 1 küps mango
  5. 1 küps avokaado
  6. Salatilehti
  7. Peotäis koriandrit
Dipikaste
  1. 1 väiksem küps avokaado
  2. 2 spl kreeka jogurtit
  3. 1 jalopeno (või vastavalt maitsele)
  4. 0,5 laimi mahl
  5. 1 väike sibul
  6. peotäis koriandrilehti- ja varsi
  7. Pisut soola
Juhtnöörid
  1. Lõika kogu täidisekraam tükkideks. Kapsas-porgand ribadeks, mango ja avokaado jämedamateks kangideks.
  2. Leota riisipaberilehte pisut leiges vees nii, et see pehmeks muutuks, aga ära seda liialt läbi leota. Siis laota see lõikelauale ning säti selle keskele kuhi täidisekraami. Keera rull tihedalt pooleldi kokku, siis tõsta otsad kokku ning rulli rull lõpuni.
  3. Korda sama kõigi ülejäänud paberite ning täidisega.
  4. Serveeri kohe koos kastmega või võta tööle lõunaks kaasa.
  5. Kastme jaoks viska kõik ained kaussi ning surista saumikseriga ühtlaseks.
  6. Maitse ja vajadusel lisa veel soola või laimimahla.
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>