Tomati-mozzarella salat
Mäletate seda pestot siin? Juustusaiad ei ole kindlasti ainuke koht, kus seda kasutada. Järgmine hea moodus selle nautimiseks on koos südasuviste tomatite ja mozzarellaga. Pisut head oliiviõli ja röstitud seemneid veel lisaks ja muud pole vajagi. Ma peaaegu et ei saa aru, miks keegi suvel üldse midagi muud sööma peaks – see salat on lihtsalt niiiiiiiii hea. Kui sa pestot teha tõesti ei viitsi, no siis võid poe oma ka kasutada ja salat maitseb ikka hästi, aga enda tehtu on ikka veel sada korda parem.
Eesti tomatid on suvel muidugi üldse nii head, et neist võiks ennast lõhki süüa. Ja mida erivärvilisemad ja -kujulisemad, seda parem mu meelest. Ma olen isegi oma rõdule suutnud 8 erinevat tomatitaime kasvama panna ja sealt hunniku juba nahka ka pistnud, rääkimata turult koju tassitud iludustest.
Salatiretsept ise on ülilihtne, kui pesto juba olemas on – ainult taldrikule tõstmise vaev ja mozzarellat meeldib mulle alati rebida, mitte ilusti korrapäraselt viiludeks lõigata. Küll aga saab seda salatit minu meelest Eestis tõesti ainult suvel teha, sest talvised plastmassimaitsega tomatid ei kannata toorelt enamasti mingit kriitikat, seega tuleb nautida seni, kuni hooaeg kestab!
- Umbes 500 g erineva kuju ja suurusega tomateid
- 1 pall head mozzarellat
- Paar spl pestot (soovitavalt isetehtut)
- Soola
- Peale piserdamiseks kvaliteetset oliiviõli, röstitud seemneid ja väikeseid basiilikulehti
- Tükelda tomatid suupärasteks tükkideks ning puista üle soolaga.
- Säti tomatitükid taldrikule, säti selle peale katkirebitud mozzarellapall ning selle peale omakorda pesto.
- Nirista üle tomatite head oliiviõli, puista seemneid ning basiilikut.
- Naudi kohe koos krõbeda saiaga.
Ole esimene, kes kommenteerib