Hea toidu kodu

Kodune pesto ja kiired tomati-juustusaiad õhtusöögiks

Teate neid suhteliselt tervislikke retsepte, mis ma siia üles riputan? No need kõigevabad koogid, värsked salatid ja supid? Ma tavaliselt kusjuures sööngi umbes nii (kuigi ilmselt palju absurdsemates kogustes, kui normaalsed inimesed), aga täna nägi mu õhtusöök välja täpselt selline 🙂

Mis teha – täna keset trenni tekkis selline ahjus tehtud juustusaia isu, et ei saanud enam millegi muu peale mõelda ka mitte. Väga tervislik ja eeskujulik isu küll, eksole. Niisiis – tegin trenni lõpuni, siis kiiresti koju, poest päts saia (okei, sepikut tegelt) kaasa ja tegemisele.

Nälg juba vaikselt silmanägemist ära võtmas viskasin kiiresti vähemalt ühe väikese uhmritäie pestot saia ja juustu vahele valmis ja tomateid panin ka saiale peale, et ikka natuke fäänsim oleks. Härra elukaaslane kõrvalt kommenteeris, et kui temal kõht tühi on, siis tema ei hakka piiniaseemneid röstima, parmesani riivima ja basiilikut pestoks uhmerdama, aga no igal juhul sõi ta ülejäänud poole sellest pestost ära nii, et silm ka ei pilkunud.

Retsepti ma nende saiade jaoks üles kirjutama ei hakka – sai alla, pesto peale, siis mozzarella ja tomatit ka nii moe pärast. Kui mul pipar juba kaks nädalat kodust otsas poleks, siis oleks seda ka pannud. Aga pesto retseptikese saate küll. Ja ka see on tegelikult ülilihtne – paar minutit uhmerdamist ja ongi olemas. Ja jällegi pannakse pesto sisse tavaliselt ka küüslauku ja teil on igati lubatud seda ka teha, aga kuna ma seda endiselt ei söö, siis minu retsept on ilma selleta ja maitseb mulle ülivägapalju!

Ahjaa, veel viimane hoiatus ka. See pesto on sõltuvust tekitav 🙂 

Ja kui nüüd päris hoiatusest rääkida, siis ettevaatust – sooja juustusaia peal olevad tomatid on alati nii kuumad, et nendega on äärmiselt lihtne kõik kohad ära kõrvetada!

Kodune pesto
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
5 min
Ajakulu kokku
5 min
Vaja läheb:
  1. Umbes 1 dl tihedalt kokku surutud basiilikulehti
  2. Paar keerdu meresoola
  3. 1 spl röstitud piiniaseemneid
  4. 1 spl värskelt riivitud parmesani
  5. Õige pisut sidrunimahla
  6. 3 spl ülihead oliiviõli
Juhtnöörid
  1. Pane kõik basiilikulehed koos soolaga uhmrisse ning purusta kergelt.
  2. Seejärel lisa ka juust ja seemned ning töötle kiiresti mitte väga ühtlaseks pastaks.
  3. Maitsesta sidrunimahlaga ning sega kõik oliiviõliga mõnusalt kokokku.
Märkused
  1. Muidugi võid pestot ka saumikseriga teha - siis pane kõik lihtsalt kaussi ja surista ühtlaseks. Aga mitte liiga kaua, sest siis tekib kuumus ja pesto võib pruunikaks muutuda.
  2. Naudi kohe kas saial, tomati ja mozzarellaga salatis või sega pasta hulka - igatepidi on superhea!
http://kahvliga.ee/

 

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>