Tervislikum alternatiiv kartulipudrule – juurselleripüree
Juurseller on üks ütlemata inetu välimusega vili, aga maitseb see lihtsalt imeliselt. Mulle meeldib seda tihti lisada näiteks ahjujuurikatele ja nii on võimalik ka sellised inimesed, kes muidu arvavad, et nad sellerit ei söö, seda maitsma meelitada 🙂 Seni pole keegi seda söömata jätnud.
Võrreldes tavalisema varsselleriga on juurseller palju mahedama maitsega ja tänases retseptis mahendavad koor ja või maitset veelgi ning tulemuseks on siidine ja mõnus püree, mis sobib paljude toitude kõrvale lisandiks. Kuigi korralik kartulipuder on mu täielik lemmik, on tore ju vahelduseks midagi teistsugust ja erilisemat pakkuda. Kindlasti sobib see püree pakkumiseks pidulikumatel puhkudel, kasvõi jõululaual. Mina pakkusin seda sel korral koos pardiga aga loomulikult võid oma fantaasiat kasutada ja siia kõrvale ükstapuha mida valmistada.
Eriti lihtne on selle püree valmistamine ka – ainult koorida, kuubistada, keeta, püreerida, maitsestada ja ongi valmis! Tegelikult julgen väita, et selle tegemine on isegi lihtsam, kui kartulipüree valmistamine, sest kartul muutub saumikseriga purustades kergesti liimilaadseks, aga selleriga seda muret kohe üldse ei ole ja püree saab eriti kiiresti eriti siidine.
- 500 g juursellerit (puhastatud kaal)
- 20 g võid
- 60 g vahukoort
- Soola
- Koori ja tükelda seller umbes 3x3 cm kuubikuteks.
- Keeda juursellerit soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit, kuni see pehme on, seejärel kurna.
- Lisa potti vahukoor ja või ning purusta saumikseriga ühtlaseks püreeks.
- Söö soojalt!
- * Kui soovid tervislikumat varianti, siis kasuta vahukoore asemel tavalist piima. Loomulikult saab ka ilma võid kasutamata hakkama, aga mulle tegelikult ikka maitseb see siidisus, mida või püreele juurde annab!
Ole esimene, kes kommenteerib